BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu'nun yeni kabineyi açıklamasıyla Denizli'de hem sevinç hem de üzüntü yaşandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı görevine getirilmesi Denizlileri sevindirdi. Bir diğer AK Parti Denizli Milletvekili olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye ise yeni kabinede yer verilmemesi, kentte şaşkınlıkla birlikte üzüntü yarattı. AK Parti Denizli eski milletvekillerinden olan 2009'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevinde bulunan Selma Aliye Kavaf'ın ablası 56 yaşındaki Sema Ramazanoğlu'nun bakanlığa atanması sürpriz olarak değerlendirildi.
PARTİNİN KURUCULARI ARASINDA
Sema Ramazanoğlu'nun eşi Mehmet Ramazanoğlu, daha önce, AK Partiden Kahramanmaraş milletvekili seçilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde bir süre doktorluğunu da yapan Sema Ramazanoğlu, AK Parti'nin kurucu üyeleri arasında yer alıyor. Sema Ramazanoğlu, başörtüsü yasağı nedeniyle bir dönem milletvekilliği için aday olmamıştı.
"MESAİMİ EN VERİMLİ ŞEKİLDE HARCAYACAĞIM"
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1983 yılında mezun olan Sema Ramazanoğlu, 7 Haziran seçimlerinden sonra AK Parti'nin Denizli'de 4 olan vekil sayısının 3'e düşmesi üzerine 1 Kasım seçimleri öncesi Mehmet Yüksel'in yerine ikinci sıradan aday gösterildi. Evli ve iki çocuk annesi olan, İngilizce ve Almanca bilen Sema Ramazanoğlu, "Türkiye'nin 2023 hedefine koşması için yeni kabine Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın önderliğinde çok çalışacak. Denizli ve Türkiye için mesaimi en verimli şekilde harcayacağım" dedi.

FOTOĞRAFLI