Osman URAS/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nden yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan, dört ayrı lastik bottaki 82 kaçak, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.
Afganistan ve Myanmar uyruklu 27 kişi, bu sabah üç ayrı lastik botla, Yunanistan'ın Kos (İstanköy) Adası'na geçmek üzere Akyarlar ile Bitez açıklarından yola çıktı. Kürekle ilerlemeye çalışan kaçaklar, kargo ve kuru yük gemilerinin kullandığı güzargaha kadar yakınlaştı. Gemiler yüzünden oluşan akıntı, lastik botlardaki kaçaklara zor anlar yaşattı. Devriye görevini yürütürken kaçakları fark eden Sahil Güvenlik ekipleri, bölgeye hareket etti. Ekipler, kaçakları yakaladı. Akyarlar Limanı'na getirilen kaçaklar, Akyarlar Jandarma Karakol Komutanlığı'na teslim edildi.
Bitez açıklarında yaşanan bir diğer olayda; aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 55 Suriyeli, sekiz metrelik lastik botla denize açıldı. Devriye görevinde bulunan Sahil Güvenlik ekipleri, ağır yük ve olumsuz hava şartları nedeniyle batma tehlikesiyle karşı karşıya kalan kaçakları kurtarıldı. Milta Bodrum Marina'dan karaya çıkarılan kaçaklar, Bodrum Yabancılar Şube Büro Amirliği'ne teslim edildi.

FOTOĞRAFLI