TÜRKİYE Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Baler Fidan, Türkiye'nin Kobani ve Filistin’e sahip çıktığı kadar Bayırbucak Türkmenlerine de sahip çıkması gerektiğini söyledi.
Kamu-Sen İl Temsilcisi Baler Fidan, düzenlediği basın toplantısında Bayırbucak Türkmenleri'nin karşılaştığı zulme sessiz kalmayacaklarını belirtti. Hükümetin yaşanan zulme sessiz kalmaması gerektiğini ifade eden Fidan, şöyle dedi:
"Türk milleti de artık aklını başına almalı ve en azından terör örgütü yandaşlarının Kobani’ye sahip çıktığı kadar, Filistin için olduğu kadar, yanı başındaki Türkmen kardeşine sahip çıkmalıdır. Eğer bizler, sınırımız dışındaki kardeşlerimizi koruyamazsak, yakın bir gelecekte vatanımız, Devletimiz ve sınırlarımız içindeki vatandaşlarımız da tehdit altında kalacaktır."
Türkmen Dağı bölgesinin büyük bir stratejik önem taşıdığını da vurgulayan Fidan, "Bu bölge Türkmen kontrolünden çıkarsa, Suriye sınırımızda bir PKK, PYD hattı kurulacak ve Türkiye, Suriye sınırı terör örgütünün hâkimiyeti alanına girecektir" dedi.

FOTOĞRAFLI