ZONGULDAK (AA) - Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (Başkent EDAŞ) tarafından Zonguldak ve ilçelerinde bakım çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Başkent EDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, Zonguldak'ta son 5,5 ayda yürütülen bakım çalışmalarında, 735 dağıtım kutusu, 277 dağıtım merkezi, 14 bin 300 adet aydınlatma armatürünün kontrol edildiği belirtilerek,  29 bin 915 adet sayacın değişiminin sağlandığı kaydedildi.

Açıklamada, 2 bin 880 kilometre uzunluğunda AG-YG hattın, bakımının gerçekleştirildiği vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

"Zonguldak genelinde yapılan çalışma kapsamında ekonomik ömrünü dolduran 455 adet aydınlatma ekipmanı yenileriyle değiştirilirken, henüz ekonomik ömrünü doldurmamış, kullanılır durumda olan fakat dış etkenler sebebiyle arızalanan aydınlatma armatürleri de bakım ve onarımdan geçirildi. Yapılan bakım çalışmaları sayesinde Zonguldak’a daha verimli bir aydınlatma sistemi sağlanmış oldu. Bakım çalışmalarının yanı sıra Başkent EDAŞ, yerel paydaşları ve şebekenin ihtiyaçlarını dikkate alarak yatırımlarına devam ediyor. Bu yatırımlar sayesinde bölgedeki yeni enerji talepleri karşılanıyor, şebeke yenileme ve iyileştirme çalışmaları yapılıyor. Başkent EDAŞ, 2015 yılında Zonguldak genelinde elektrik şebekesine yapılacak yatırım geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 artış göstererek, 18,5 milyon liraya ulaşacak. Bu yatırımlarla toplam 47 farklı noktada iyileştirme sağlanacak."