ÇORUM (AA) - Bayat ilçesine bağlı Tepekutuğun köyünde bir kişinin başından vurularak öldürülmesi olayıyla ilgili Çorum Jandarma Komutanlığının kurduğu özel ekibin çalışması sonucu yakalanan biri kadın iki şüpheli tutuklandı.

Çorum Valiliğinin yazılı açıklamasında, 23 Şubat'ta Tepekutuğun köyündeki ormanlık alanda 57 yaşındaki Ahmet Şahin'in başından vurularak öldürülmüş halde bulunması olayıyla ilgili yürütülen soruşturmanın tamamlandığı bildirildi.

Soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanlığına bağlı asayiş, istihbarat, olay yeri inceleme timlerinde görevli personelden oluşan 20 kişilik özel ekip kurulduğu ve çalışmalara iz takip köpeklerinin de katıldığı vurgulanan açıklamada, köyde yaşayan çok sayıda vatandaşın ifadesine başvurulduğu belirtildi.

Ölen Ahmet Şahin'in en son aynı köyde yaşayan K.A. (29) adlı kişinin evine girerken görüldüğünün tespit edilmesi sonrasında, bu kişinin ev ve aracında  incelemede bulunulduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"K.A’nın evindeki aramada, oturma odasındaki duvarda saçma izleri ve bazı eşyaların üzerinde kan lekeleri tespit edildi. Söz konusu deliller DNA incelemesine alındı. Öte yandan ölen Ahmet Şahin'e ait olduğu belirlenen ayakkabılar bulunmuş ve maktulün eşine teşhis ettirilmiştir. Birden fazla noktada yapılan aramalarda, olayda kullanılan silah da dahil olmak üzere üç av tüfeği ele geçirilmiştir. Jandarma, Şahin'nin öldürüldükten sonra araziye atıldığı yere kadar taşındığı araçta yaptığı araştırmada da bagaj kısmında kan lekelerinin olduğunu tespit ederek araca el koymuştur."

Olayın şüphelisi K.A. ile cesedin taşınmasına yardım ettiği öne sürülen şüphelinin halası D.K'nın (46) gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, iki şüphelinin jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandıkları bildirildi.