İSTANBUL, () İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanlığı, Zabıta Teşkilatı'nın 189. kuruluş yıldönümünü kapsamında, Eminönü Mısır Çarşısı ile Üsküdar Mimar Sinan Çarşısı’nda tarihi zabıta kıyafetleriyle temsili esnaf denetimi gerçekleştirdi.
Eminönü'nde Yeni Cami önünde kurulan "Geçmişten Günümüze Büyükşehir Zabıta Fotoğraf Sergisi"nin açılışının ardından Mısır Çarşısı'nda gerçekleştirilen esnaf denetiminde İBB Zabıta ekipleri; Osmanlı döneminde zabıta görevi ifa eden Bostancıbaşı, İhtisap Ağası, Kavas ile Cumhuriyetin ilk yıllarında zabıta görevi gören ve üniformasından dolayı "yeşiller" olarak adlandırılan zabıta kıyafetleriyle temsili bir denetim yaptı. Esnafların sattıkları ürünlere fiyat etiketi yapıştırıp yapıştırmadıklarını denetleyen zabıta ekipleri, esnaflara tam not verdi.
Mısır Çarşısı'ndaki denetimin ardından Üsküdar Mimar Sinan Çarşısı ve Balıkçılar Çarşısı'nda da denetim yapan zabıta ekipleri, çevredeki vatandaşların ve özellikle turistlerin ilgi odağı oldu.
Denetimlerde hazır bulunan İBB Zabıta Destek Hizmetleri Müdürü Yılmaz Lazoğlu, Osmanlı'dan bugüne kadar gelen zabıta görevlilerini halka tanıtmak amacıyla böyle bir denetim gerçekleştirdiklerini belirtti.

(FOTOĞRAF)