Cengiz ÇOBAN/İSTANBUL,() Haydarpaşa Liman İşletmeleri'ne ait alanda 2 kaçak göçmenin yakalanması kapı krizine neden oldu. İki kaçağın girdiği kapı, liman yetkilileri tarafından kaynakla kapatılarak mükellef ve şoförler başka kapılara yönlendirildi. Bu durumu protesto eden mükellef ve şoförler eylem yaptı.
İddialara göre Haydarpaşa Liman İşletmesi'nde son 1 yıldır mükellefler ve şoförler tarafından kullanılan kapı kaynakla kapatıldı. Limana girişte 2 kaçak göçmenin yakalandığı ve bunun üzerine kapının kapatıldığı öne sürüldü. Yeni kapının çok uzak olduğunu ve kilometrelerce yürümek zorunda kaldıklarını belirten komisyoncu ve şoförler eylem yaparak seslerini duyurmaya çalıştı.Haydarpaşa Limanı'nın ana kapısında toplanan mükellefe ve şoförler, yaşanan olayı protesto etti. Protesto gösterisinde bulunan vatandaşlar, “Kullandığımız kapı kapatılınca biz her gün buraya uzun süre yürümek zorunda kalıyoruz. İşlerimiz hep aksıyor. Biz bu yolu gitmemek için limandan talepte bulunduk. Onlar bize bir ara yol açtılar. O ara yolu açmak içinde biz mükellefler kendi aramızda para topladık ve yol açtırdık. Ve 1 yıldır biz o yoldan gidip geliyoruz. Ve bugün o yolumuz kapatıldı, defalarca kere bu uzun yolu yürümek zorunda kalıyoruz. Bu da kilometrelerce yol demektir. Günde 5 sefer gitsek hiçbir iş yapamıyoruz. Zaten yol yasağı var. Sabah 10.00'dan 16.00'ya kadar iş yapabiliyoruz. Yol yasağı olduğu için süremiz de yeterli değil" şeklinde konuştu. Kapının mülteci yakalandığı için kapatıldığını belirten mükellefler, sorunlarını çözmek için muhatap bulamadıklarını söyledi.
Protesto yaşanan sorunun valiliğe iletileceği sözü üzerine sonlandırıldı. Öte yandan eylem sırasında limana kimsenin alınmaması uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu.

(FOTOĞRAF)