KASTAMONU (AA) -  Tosya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)  Başkanı Metin Ekşi, ilçede ahşap üzerine faaliyet gösteren iş adamlarıyla Bursa'da incelemelerde bulunduklarını bildirdi.

Tosya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)  Başkanı Metin Ekşi, gazetecilere yaptığı açıklamada, TSO olarak Tosyalı sanayicilerin rakipleriyle daha etkin bir biçimde rekabet edebilmeleri için çalıştıklarını söyledi.

Ekşi, Ar-Ge çalışmaları kapsamında çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını belirterek şunları dile getirdi;

 ''İlçemizde, yılda 3 milyon Tosya kapılarının üretildiği yüzlerce atölye tipi ve fabrikasyon işletmelerimiz mevcut. Bu işletmelerimizde binlerce insan çalışmaktadır. İlçe, bölge ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayan bu sektörün daha da canlanması için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu kapsamda, iş adamlarımızla birlikte, Bursa'nın İnegöl ilçesinde ki fabrikaları ziyaret ettik. İleri teknoloji kullanarak Dünya markası olan bu firmalar ile bizlerin artı eksilerini yerinde inceledik. Ulusal ve uluslararası platformda rakiplerimizle hem kalite hem de fiyat alanına etkin bir biçimde mücadele edebilmek adına bu tür faaliyetlerin çok yararlı olduğunu düşünüyorum.''