Zeki GÜNAL/İSTANBUL,() PARİS'teki terör saldırılarında hayatını kaybedenler için Beyoğlu'ndaki Fransa Başkonsolosluğu önünde anma etkinliği düzenlendi.
Birçok ülkede olduğu gibi saat 12.00'da başlayan anmada ölenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Anmada Fransa Milli Marşı okundu ve barış şarkıları söylendi.
Törene Fransa İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, Belçika İstanbul Başkonsolosu Henri Vantieghem, Almanya İstanbul Başkonsolosu Jutta Wolke, Tunus İstanbul Başkonsolosu Naile Şabani, Cezayir İstanbul Başkonsolosu Rachid Meddah, İsviçre İstanbul Başkonsolosu Monika Schmutz Kırgöz, İtalya İstanbul Başkonsolosu Gianluca Alberini, Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Petr Mares, CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Fatma Yıldız ve Nazmi Çuşkon da katıldı. Tören öncesi gazeteciler ve katılımcılar, polis ekipleri tarafından arandı.

"TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN DAYANIŞMA MESAJLARI ALDIK"
Törende konuşan Fransa İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, “Her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti resmi makamlarına teşekkür ediyorum. İlk andan beri Türkiye'nin dört bir yanından dayanışma mesajları aldık. Hiçbir farklılık gözetmeksizin yüzlerce mesaj aldım dostlarımızdan. Çiçekler ve mumlar aldık. Biraz önce iki şarkı söyledik. Bu sadece Fransa için değil bütün dünyayı ilgilendiren iki şarkıydı bunlar. Bundan üç hafta önce Türkiye de bu saldırıları yaşadı. Fransız okulu öğrencileri de bunu gördüler, tanık oldular ve saygı duruşunda bulundular. Bütün dünya şunu gördü ki Eyfel Kulesi'nin ışıkları söndüğü zaman sanki bütün dünya karanlığa bürünüyor. Biraz önce Fransızların önemli bir direniş şarkısını söyledik. Biz Türk dostlarımıza ehemmiyet verip güveniyoruz. Dayanışma ve katılım mesajlarınız için teşekkür ederim biz birlikte devam edeceğiz" dedi.

"FRANSA'YI ÇOK İYİ ANLIYORUZ"
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise, “Fransa’nın acısını paylaşıyoruz. Bugün Türkiye'deki acılara dair bizim küçük bir mesajımız oldu Hakkari belediye başkanımızla. Onun da burada varlığı önemli. Teröre ve insanlığa dair suç olarak nitelediğimiz insanlığa karşı işlenen hertürlü olumsuzluğa karşı Türkiye'nin özel bir hassasiyeti var. Çünkü Türkiye terörden, yaşanan acılardan her türlü mesajı almış durumda. Dolayısıyla Fransa'yı çok iyi anlıyoruz çünkü biz benzer olayların içindeyiz uzun yıllardır. Ve buna dair çözüm yollarını geliştirmesini bilen ve buna dair laneti her gün bu topraklarda ifade eden bir ülkeyiz biz. Ama artık dünyanın da teröre karşı üzerine düşeni yapması gerekiyor. Hep beraber duygularımızı onlarla paylaşmaya geldik" ifadelerini kullandı.

(FOTOĞRAF)