PTT 1'inci Ligi'nde sezonun ilk galibiyetini 1-0'lık skorla Şanlıurfaspor önünde elde eden Karşıyaka, sıkıntılı günlerin ardından ilaç gibi gelen 3 puanla nefes aldı.
Sezona Erdal Acar'ın mali desteğiyle oluşturulan iddialı bir kadroyla başlayan Karşıyaka'da henüz lig başlamadan sinirler yay gibi gerildi. İlk hafta önce yönetim ve Acar cephesinin karşılıklı açıklamalarına taraftar sert şekilde yanıt verip Erdal Acar'dan yana cephe aldı. Sezonu transfer yasakları, lisans sorunlarıyla boğuşarak açan yeşil-kırmızılılarda tüm bunların üzerine Adana Demirspor mağlubiyeti moralleri altüst etti.
Buca Arena'nın kumla kaplı zemininde Şanlıurfa karşısında alınan puanlar, camianın yüzünü güldürdü. Maçta Başkan Ali Erten ve Erdal Acar'ın protokolde yan yana oturması, gole birlikte sevinmesi de aradaki buzları eritti. Erten ve Acar, önümüzdeki günlerde bir araya gelerek sorunları çözecek. Anlamlı bir galibiyet aldıklarının altını çizen Başkan Erten, "Haklı bir 3 puanı hanemize yazdırdık. İyi sonuçların devamı gelecek. Buca Arena'nın yürümekte bile güçlük çekilen zemininde sakat vermeden alınan galibiyet önemli. Böyle bir saha İzmir'in utancıdır" açıklamasını yaptı.
CEPLER DOLACAK
Karşıyaka'da Şanlıurfaspor galibiyeti futbolcuların cebini de dolduracak. Yönetim maç öncesi primi 4'er bin TL olarak belirledi. Erdal Acar da karşılaşma sonrasında soyunma odasında takıma toplam 100 bin TL prim açıkladı. Karşılaşmada forma giyen oyuncular ve teknik heyet, sezonun ilk galibiyetine 9'ar bin TL ödül alacak. Bu arada maç öncesi yeni Passolig çıkaran taraftarın kart bedeli ve bilet ücretini karşılayan yönetim aynı uygulamayı Samsunspor müsabakasında da sürdürecek. Karşıyaka'nın küfürlü tezahüratlar nedeniyle Disiplin Kurulu'na sevkedilmesi bekleniyor.
İSTANBUL'DA SPONSOR ZİRVESİ
Karşıyaka Başkanı Ali Erten, ulaşım sponsorluğu için İstanbul'da Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'yla görüştü. Fenerbahçe'yle de sponsorluk anlaşması yapan Yandex'in CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ'la da bir araya gelen Erten, Ulusal Kulüp Lisansı'nın alınması konusunda Türkiye Futbol Federasyonu'nu ziyaret edecek.