Şırnak Barosu Başkanlığı 2 yıl önce baroyu sosyal medya üzerinden eleştirdiği gerekçesi ile Avukat Ruken Tayşun’a kınama cezası verdi.
Sosyal paylaşım sitesinde Kürt sorunu ve demokratik çözümde pasif kalması ve tecridin son bulması için başlayan ölüm oruçları hakkında Şırnak barosu ve STK’ların sessiz kalmasına tepki olarak yaklaşık 2 yıl önce Şırnak Barosu’nu eleştiren Avukat Ruken Tayşun’a kınama cezası verildi. Bu duruma tepki gösteren Ruken Tayşun demokratik bir şekilde düşüncelerini paylaştığını ve böyle bir durumda Şırnak Barosu’nun kendisine verdiği kınama cezasını uygun bulmadığını belirtti. Kınama cezasına tepki gösteren Avukat Ruken Tayşun, "Yapmış olduğum tespitlerde baromuzun eksiklerini gidermesi hususunda 2 yıl önce sosyal paylaşım sitesinde Kürt sorunu ve demokratik çözüm de pasif kaldıkları gerekçesi ile Şırnak Barosu hakkında yazı yazdım. Ancak Şırnak Barosu yazdığım bu yazı üzerine kendi aldıkları karar ile beni disiplin kuruluna sevk ederek bana kınama cezası verdi” dedi.
Avukat Tayşun ayrıca ve Türkiye Barolar Birliği’ne başvurarak kararın bozulması için bütün yargısal işlemleri başlatacağını belirtti.