Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi İş Güvenliği Birimi ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri etkinlik ile öğrencilere yangın söndürme eğitimi verildi.
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine yangın söndürme eğitim verildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin verdiği eğitimde yangın esnasında neler yapılacağı konusunda uygulamalı şekilde bilgilendirme yapıldı. İş Güvenliği Birimi Uzmanı Sıddık Teksin, verilen eğitim ile ilgili yaptığı açıklamada, personelin ve öğrencilerinin olası bir yangına karşı hazırlıklı olmaları için yangın ile ilgili teori ve uygulamalı eğitim verdiklerini söyledi. Tıp Fakültesi Konferansa Salonu’nda verilen eğitime çok sayıda öğrencinin yanı sıra personeller de hazır bulundu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Şeyhmus Belek ve itfaiye ekipleri, öğrencilere yangın esnasında neler yapılması gerektiği, yangına ilk müdahale, ev yangınları, tüp gaz patlaması yangınları ve yangın söndürme yöntemleri hakkında teori bilgiler verdi.
Seminerin ardından dekanlık binası önünde yapılan uygulamalı yangın söndürme tatbikatında İtfaiye Müdürü Şeyhmus Belek, yanan tüp gazının tehlikeli olmadığını ifade ederek, yanan tüpün gaz çıkış borusunun tıkanması halinde alevin çok kolay söneceğini söyledi. En büyük tehlikenin tüpün yanmadan gaz kaçırması olduğunu belirten Belek, belli bir zaman sonra kapalı bir mekanda sıkışan gazın alevlerin etkisiyle bomba gibi patlaması olduğuna da dikkat çekti.
Daha sonra alev alan tüpün ve çıkan yangının söndürülüşü uygulamalı olarak gösterildi. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği yangın semineri iki gün sürecek.