Eğirdir Belediyesi 1. Eğirdir Portre Karikatür Şenliği’nin ilk günde çok sayıda öğrenci ve vatandaş katılırken, karikatüristler bir birinden güzel çizimler yaptı. Belediye Başkanı Ömer Şengöl, etkinlik için Eğirdir’e gelen karikatüristlerle yakından ilgilenirken, ayağımıza kadar gelen böylesine güzel bir etkinliğin ve fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Eğirdir Belediyesi tarafından Eğirdir’de ilk defa halkın katılımıyla düzenlenen Portre karikatür Şenliği Türkiye’nin çok değerli 5 karikatüristin bir araya gelmesiyle Eğirdir Rüya parkında başladı. Şenlik süresince katılımcılar, 5 ayrı karikatüristin kaleminden Eğirdir temalı portre karikatürlerini çizdirebilecekler. Ayrıca, Değerli çizerlerimizin vereceği karikatür temalı her yaş grubuna yönelik karikatür eğitiminin yanı sıra, kendi çizimlerinden oluşacak karma sergiye şahit olma fırsatı yakalayacaklar.
Eğirdir Belediyesi Basın bürosundan verilen bilgiye göre, Eğirdir Belediyesinin organize ettiği bu etkinlikte amaç; Karikatürü tüm katılımcılara ve yöreye tanıtmak, bu çizim sanatına meraklı olanları, teşvik etmek ve Eğirdir’e kültürel miras bırakmak. Çizilen Portre karikatürlerden hiçbir ücret talep edilmezken etkinlik 14 Haziran 2015 Pazar günü sonra erecek.