Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın kuzeydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir'in kuzeyi, Adana'nın doğusu, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Kayseri'nin doğusu ile Tokat'ın sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kahramanmaraş ve Osmaniye'nin doğusu, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Adıyaman, Rize, Artvin çevreleri ile Trabzon'un doğusu, Diyarbakır'ın kuzey ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm), Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm) olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının Doğu bölgelerde 4 ila 7 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu 23
İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 21
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 27
Adana: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusu sağanak yağışlı 32
Antalya: Az bulutlu 30
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı 25
Trabzon: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor 24
Erzurum: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18
Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor