Mesut IŞIK- Büyra KAYA/GEBZE(Kocaeli) )- KOCAELİ’nin Gebze ilçesinde bir kuyumcu dükkanının vitrininde sergilenen 1 kilo ağırlığındaki altın takı-elbise herkesin ilgi odağı oldu. 14 ayar altından olan ve fiyatı yaklaşık 100 bin lira olan bu kıyafetten şu ana kadar kimliği gizli tutulan iki kişinin satın aldığı öğrenildi.
Aynı zamanda Gebze Kuyumcular Derneği Başkan olan Takı Kuyumcuk sahiplerinden Yıldıray Turan, bunu daha önce bir fuarda gördüğünü ve ilgini çekince sipariş verip yaptırttığını belirtti. Turan, "Bir hafta önce vitrinde teşhir etmeye başladık.  Çok büyük ilgi görüyor. Vitrinin önünde dadikalarda durup inceliyorlar. Gelip fiyatını soran da oluyor. Teşhir ettiğimizin ağırlığı 1 kilo ve 14 ayar. Daha düşük gramajı da oluyor. Ama bunun fiyatı yaklaşık 100 bin lira. Bundan şu ana kadar iki sipariş aldık ve teslim ettik. Bize eşleri için satın aldıklarını söylediler. Bu kişilerin isimlerini açıklayamıyoruz" dedi.
Yıldıray Turan, bunu takı-elbise olarak adlandırdıklarını belirtirken, yakında daha uzun olanını da getirip sergilemeyi düşündüklerini söyledi.  

FOTOĞRAF