Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Türk Müziği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Emin Sancak, ilk kişisel bas bağlama çalgı sergisini memleketi Samsun’da açtı.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nde açılan sergiye Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Metin Eker, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Açılış öncesi öğrenci Emin Sancak, konferans salonunda katılımcılara bas bağlamasıyla mini bir dinleti sundu. Dinleti öncesi konuşan OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Metin Eker, “Samsunlu olan Emin Sancak’ın Samsun’da sergi açmasına yardımcı olduk. Kendisi ile görüşüp, bas bağlama sergisini bizim fakültesin sergi salonunda açmasını istedik. Kendisi de bizi kırmadı ve ilk kişisel çalgı sergisini bizim fakültemizde açtı” dedi.
Sancak, sunduğu dinletinin ardından ilk kişisel bas bağlama çalgı sergisinin açılışı gerçekleşti.
Açılış sonrası sergi hakkında bilgi veren Sancak, “Sergim benim ilk kişisel çalgı sergimdir. Sergimde 20 adet bağlama ve 1 adet de Türkiye’deki ilk bas bağlamam ile birlikte toplam 21 eserim bulunmaktadır. Bu bağlamaları 2006 ile 2015 yılları arasında yaptım. Bir bas bağlama ortalama 1 ayda yapılmaktadır” diye konuştu.
Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki bas bağlama çalgı sergisi 17-25 Mart tarihleri arasına kadar açık olacak.