Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan, Doğu Anadolu'yu Malatya üzerinden Akdeniz Bölgesi'ne  bağlayacak D-850 Karayolu üzerindeki Erkenek Tüneli'nin açılış töreni sonrası kendi kullandığı makam otomobiliyle Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile tüneli gezdi.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Arslan, Doğu ve  Güneydoğu Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan Malatya'daki tüneller halkasına bir yapı daha eklediklerini belirtti. Erkenek Tüneli'nden seyahat edecek vatandaşların  yandaki eski yolu gördüklerinde aradaki farkı çok iyi anlayacaklarını söyleyen  Arslan, "Bir tarafta kesintisiz bir şekilde dümdüz standartları çok yüksek  tünelleri viyadükleri olan bir yol, bir yanda da kıvrım kıvrım adeta eziyet  şeklindeki bir yol. Bir tanesi geçit vermez Erkenek Geçidi, bir tanesi de tam  tersi geçit veren Erkenek Tünelleri.  İnşallah ramazan ayında çok daha rahat ve  konforlu seyahat yapmış olurlar. Bu bölgeye hizmet edecek bir proje. Vatandaşlarımız kazasız belasız kullansın diyoruz." diye konuştu.

Trafik kurallarına uyun

Ne kadar konforlu, rahat yollar yapılırsa yapılsın karayollarında  altın kuralın, trafik kurallarına uymak olduğunu vurgulayan Arslan, "Vatandaşın  kurallara uyması lazım. Ramazan günü önümüz bayram kurallara uyup hem kendi  hayatını hem de karşı taraftaki insanların hayatını hiçe saymaması lazım. Ne  yazık ki ülkemizde zaman zaman kazalarla karşılaşıyoruz. Son günlerde birçok  insanımızın hayatını kaybettiği kazalarla karşı karşıya geldik. İnsanlarımızın  erişimini, ulaşımını kolaylaştırmak adına yolları bu kadar konforlu yaparken  vatandaşımız hayatını kaybetsin istemiyoruz. Ricamız o ki kurallara uyalım.  Özellikle karşıdaki insanların da hayatına saygı gösterelim." ifadelerini  kullandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise AK Parti'yle beraber  hayallerin gerçeğe dönüştüğünü söyledi.

Sadece kentin değil, bölgenin de muhteşem bir tünele kavuştuğunu  anlatan Tüfenkci, bu sayede yeni ticaret yollarının da açılacağını sözlerine  ekledi.