Yüreğir Belediyesi’nce yaptırılan Atakent Mahallesi Kapalı Semt Pazarı tamamlandı.

Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir’in hizmette altın çağını yaşadığını ifade ederek,"Göreve gelmemizle birlikte 2009 yılında yapılan düzenleme ile Yüreğir 38 mahalleden 106 mahalleye çıktı. Böylece hizmet alanı 10 kat daha büyüdü. Borç batağındaki bir belediyeyi devralmıştık. Bugüne kadar 161 milyon lira borç ödedik. 110 İş makinesi alarak araç parkurumuzu yeniledik.750 bin ton sıcak asfalt, 650 bin metrekare kilitli parke, 2 milyon metrekare sathi kaplama çalışması yaptık. 11 kültürevi ve 1 Kültür Merkezini Yüreğir’e kazandırdık. 22 taziye evini, 2 çok amaçlı mahalle evini ve 19 Spor Tesisi’ni vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Adana’da ilk yerinde kentsel dönüşümü Kışla Mahallemizde biz başardık. Bilim Merkezi’miz ve 5 Ocak Kurtuluş Diorama’mız yine Adana’da bir ilk. Yüreğir tarihinin en büyük yatırımı Sosyal Konut projemizde ise hak sahiplerini Noter huzurunda çekilen kura ile belirledik. 644 konutumuzun inşaatı hızla devam ediyor. Kapalı spor salonu, kına konakları ve kıyı park projemizin inşaatı hızla devam ediyor. Bu yaz tamamlanacak. 9 yılda hem borç ödedik, hem yatırım yaptık. Hiç kimsenin hayal bile edemediği hizmetleri düzgün bir planlamayla hayata geçirdik. ’Yüreğirli her şeyin en güzeline layıktır’ anlayışı ile çalıştık’’ dedi.

Yüreğir’de ilkleri gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Çelikcan, "Yüreğirli vatandaşlarımızın daha nezih ortamlarda alışveriş keyfini yaşamaları için ilçemizi kapalı semt pazarları ile de donatıyoruz. Serinevler ve PTT Evleri mahallelerimizin ardından Yüreğir’in 3. kapalı semt pazarını Atakent Mahallemizde hayata geçiriyoruz. İnşaatı tamamlandı. Çok yakın bir zamanda vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Hedefimiz büyük. Allah nasip ederse 4’üncüsü, 5’incisi de sırayla gelecek" diye konuştu.

Çok amaçlı olarak yapılan kapalı semt pazarlarından vatandaşların farklı şekillerde faydalandığını belirten Çelikcan, "Semt pazarının olmadığı günlerde gençlerimizin spor yapabileceği bir şekilde düzenleme yapıyoruz. Buraları derneklerimiz, sivil toplum örgütlerimiz kermes ve toplantı amaçlı olarak da kullanabilecekler. Kurban Bayramı’nda ise kurban kesim merkezleri olarak vatandaşlarımıza hizmet verecek. Bir kaç mahallenin ortak kullanacağı bu semt pazarları sayesinde Yüreğir’de görüntü kirliliği de ortadan kalkacaktır" şeklinde konuştu.