Olay, merkez Selçuklu ilçesi Sakarya Mahallesi Merve Sokak’ta bulunan iki katlı apartmanın girişinde meydana gelmişti. İddiaya göre, Havva Ç. merkez Karatay ilçesi İsmil Mahallesi’nde ilk evliliğini 21 yıl önce yaptı. Ancak 2 yıl evli kaldıktan sonra kocasının hastalanarak ölmesinin ardından bir çocuğuyla dul kalan Havva Ç. (42), ailesinin yanına yerleşti. Havva Ç., bir süre sonra aynı mahallede çiftçilikle uğraşan evli ve bir çocuk babası Mehmet Ok (39) ile birkaç kez de birlikte oldu. Daha sonra Havva Ç., 2005 yılında ikinci evliliğini yaparken, Mehmet Ok kendisiyle yine görüşmeye devam etmek istedi. Kadın, eski sevgilisinin görüşme isteklerini geri çevirmesine rağmen şahıs iddiaya göre, yaşadıkları ilişkiyi ailesine söylemekle tehdit etti. Olayın duyulmasın istemeyen Havva Ç., istemeye istemeye ilişkisini gizliden sürdürmeye devam etti. İddiaya göre, Mehmet Ok, Havva Ç'yi 10 gün önce yine şantajla İsmil Mahallesi’ne götürerek darp edip, tecavüz etti. Çift, İsmil’de bir gece kaldıktan sonra Mehmet Ok, Havva Ç'yi evine geri getirdi. Yaşadıklarının ardından tabanca temin eden Havva Ç., uyarılara aldırış etmeyen ve önceki gün kocası işte olduğu vakitte eve gelen Mehmet Ok’a, “Ben sana gelme demedim mi? Yeter artık senden çektiğim” dedikten sonra apartman girişinde kurşun yağdırdı.

11 YAŞINDAKİ OĞLU CİNAYETE TANIK OLDU
Havva Ç'nin beş el ateş ettiği ve kurşunların tamamı sırtına isabet eden Mehmet Ok, olay yerinde yaşamını yitirdi. Havva Ç., daha sonra 155 Polis İmdat hattını arayarak kendisini ihbar etti. Olay yerine gelen polis, yerde yatan Ok’un cansız bedeniyle karşılaşınca, kadını gözaltına aldı. Yaşanan cinayetin ardından kan donduran bir detay ortaya çıktı. Havva Ç.’nin yasak aşkı Mehmet Ok’a kurşun yağdırdığı sırada o anda yanında 11 yaşındaki oğlu E.Ç’nin de bulunduğu öğrenildi. Annesinin gözaltına alınmasının ardından bir süre komşularında kalan E.Ç., zaman zaman balkondan aşağıyı seyretti. Polis, cinayetin her saniyesine tanık olan küçük çocuğun da ifadesini başvururken, E.Ç'nin, "Amca bazen evimize gelerek annemle kavga ediyordu. Evimizdeki dolap kapaklarını da amca kırdı. Annem de bu yüzden amcaya ateş etti" dediği öğrenildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Havva Ç., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi