Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde bölgenin ilk immünoloji polikliniği açıldı.
Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde görevli Uzm. Dr. Şengül Aksakal, immünoloji ve alerji uzmanı olarak görev yaptığını belirterek, “Hastanemizde bu poliklinik ilk defa açıldı” dedi. Türkiye’de birkaç merkezde immünoloji polikliniğinin bulunduğunu belirten Aksakal, “Polikliniğimiz alerjik göz iltihabı, alerjik burun iltihabı, alerjik astım, gıda alerjileri, ilaç alerjileri ve anjiyoödem dediğimiz vücudun bazı bölgelerinde şişliklerle giden hastalıklara bakıyoruz” diye konuştu.
Gaziantep’te ilk olan immünoloji ve alerji polikliniği hakkında bilgil veren Uzm. Dr. Aksakal, alerjik burun iltihabının ilerlediği dönemlerde alerjik astıma dönüşebileceğini ve burunda polip kronik sinüzitlere neden olabileceğini söyledi. “Hastanın, halsizlik, yorgunluk şikayetlerine neden olabiliyor” diyen Uzm. Dr. Aksakal, genellikle doktor doktor gezen hastalarda, hastalıklar ilerlediği için komplikasyonlar gelişebildiğini açıkladı.
"HASTALARIMIZ ARTIK TEDAVİ İÇİN BAŞKA BÖLGELERE GİTMEYECEK"
Uzm. Dr. Şengül Aksakal, hastaların tedavi için artık uzak bölgelere gitmeyeceğinin altını çizerek, “Maalesef ülkemizde bazı merkezlerde alerji uzmanı olduğu için büyük merkezlere gitmek zorunda kalıyor hastalarımız. Şimdi o bölgelere gitmek zorunda kalmayacaklar. Alerji testlerimizi detaylı olarak burada yapabiliyoruz ve alerjiyi tespit ettikten sonra kişileri desensitize ederek alerjileri yok edebiliyoruz. Astım hastalıklarının seviyesine göre astım hastalıklarından kurtarabiliyoruz” diye konuştu.
Hastaların daha çok polenin çeşitlerine göre değişmekle birlikte polen, ev tozu, hayvan tüyleri gibi nedenlerden dolayı solunumsal alerjiler yaşayabildiğini söyleyen Uzm. Dr. Aksakal, “Biz burada hastanın hangi polene karşı alerjisi olduğunu tespit ediyoruz. Ev tozuysa ev tozlarına karşı, hayvan tüylerine karşı tespit edip onların tedavisini verebiliyoruz. Bağışıklık sistemi zayıflıklarından kaynaklanan, genellikle genetik geçişli olan hastalıklar var. Bu hastalıklar daha çok enfeksiyona eğilimli olarak hastalar. Sık sık zatürre, kulak iltihabı, sinüzit geçiriyorlar. Maalesef bağışıklık sisteminin zayıf olduğu, genellikle pek tespit edilemeyen hastalardır. Bu hastalara da tanı koyarak immün sistemini güçlendirici tedaviler verilebiliyor” diyerek sözlerini tamamladı.