BODRUM açıklarında bulunan Kara Ada'da aç kalan domuzlar, koyda denize giren turistlerin yanına kadar indi. Kaptan ve turistlerin yemek vererek beslediği domuz sürüsü, ilginç görüntüler oluşturdu.
Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne 2 mil uzaklıktaki ve günübirlik tur teknelerinin rotasında bulunan turistik Kara Ada'da aç kalan domuzları, kaptanlar ve turistler beslemeye başladı. Kara Ada'daki Poyraz Koyu'na demirleyen Akrep adlı yattan inen yerli ve yabancı turistler yüzerken, sahile kadar yavruları ile birlikte gelen 20 domuzun bulunduğu sürüyü gördü.
Önce şaşkına dönen turistler ardından kaçmadıklarını görünce bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Teknenin kaptanı Tolga Çotura, "Adada yaşayan domuzlar özellikle yaz aylarında aç kalıyor. Bazıları çok aç kaldığı için oldukça zayıflamış. Adaya gelen tekne kaptanları olarak domuzlara elimizden geldiğince yemek ve su bırakıyoruz, doyurmaya çalışıyoruz. Turistler de yanlarında getirdikleri yiyecekleri veriyor. Bir süre sonra turistler domuzların sadece yemek için kendilerine yanaştıklarını görünce rahatlıyor ve yüzmeye devam ediyor. Her yıl onlarca teknenin beslediği domuzlar artık insanlara çok alıştı, adanın maskotu haline geldiler" dedi.

FOTOĞRAFLI