Spor Toto 3. Lig 3. Grup’ta yer alan Payasspor’un Başkanı Osman Tufan, sponsor bulmakta güçlük çeken 2 ve 3. liglerde mücadele eden kulüplerin maddi ve tesis açıdan zor durumda olduğunu ve bu soruna bir an evvel çare bulunmasını istedi.

Başkan Tufan, sporun birleştirici gücüne hem Payasspor hem de diğer 2 ve 3. lig kulüplerinin ihtiyacı olduğunu belirterek, "Payasspor tüm bölge insanlarını bir araya getiriyor ve insanları birleştiriyor. Gelecek yıllarda Türk futbolunun gelişmesi açısından maddi destek ve tesisler yapılmalıdır. Anadolu’nun bir çok yerindeki küçük il ve ilçelerinde kulüp yönetmek çok zor iştir. Ülkemizde büyük şirketlerin büyük bölümünün genel merkezleri İstanbul’da bulunmaktadır. Bu nedenle kulüplerimiz sponsor bulmakta zorlanmaktadır. TBMM’de spor kulüplerimizin kalkınması yönünde yeni yasalar çıkartmalıdır. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Türkiye Futbol Federasyonumuz 2 ve 3. lig kulüplerine daha fazla destek vermeli ve spor tesisi yatırımları için öncelik vermelidir" dedi.

Maddi imkansızlıklar ve tesis yetersizlikleri nedeniyle birçok 3. lig takımlarının yeterli hazırlıkları yapamadıklarını söyleyen Tufan, "Çoğunlukla da başka kulüplerin tesislerinde çalışmak durumunda kalmaktadır. Antrenman ve müsabakalara gitmek için ulaşım giderlerini karşılamakta zorlanmaktadır. Ayrıca çok sayıdaki 2 ve 3. lig kulüp yönetimi de vergi ve sigorta primleri ödeme sıkıntıları nedeniyle bir başka sorunla baş etmek durumundadır. Bu sorunlar kulüplere yönetici bulamama sıkıntısını da beraberinde getirmektedir” diye konuştu.