Çorum’un Sungurlu ilçesinde Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri düzenlendi. Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören daha sonra Özel İdare Konferans Salonu’nda devam etti.
Sungurlu Haydar Öztaş Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen törene Kaymakam Mitat Gözen, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Necip Sirkeci, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulça, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Haydar Öztaş Anadolu Lisesi öğrencisi Tuğba Topuksak yaptı. Topuksak konuşmasında, tarihin toplumların hafızası olduğunu, hafızasını kaybeden kişinin nasıl kimliğini unutulursa, bu durumun devlet ve milletler için de geçerli olduğuna işaret etti.
Konuşmaların ardından program, Sungurlu Haydar Öztaş Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi, tiyatro gösterisi ve şiirlerin okunmasıyla sona erdi.
ŞEHİTLER UNUTULMADI
Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü münasebetiyle ilçedeki şehitlik ziyaret edildi. Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan Şehitlik ziyaretine İlçe Kaymakamı Mitat Gözen, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Necip Sirkeci, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulça, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda şehit ailesi katıldı.Ziyarette protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil koyarak başlarında dua ederken Kaymakam Mitat Gözen, Allah bu millete bir daha şehit acısı yaşatmasın temennisinde bulundu.