AK Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Osman Doğan, Yozgat’ın çok zengin yer altı kaynaklarına sahip olduğunu, bu kaynakların en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
AK Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Osman Doğan, Yozgat’ın jeotermal enerji başta olmak üzere çok sayıda yer altı kaynaklarına sahip olduğunu belirterek, “Yozgat’ta her 40 kilometrede bir jeotermal kaynak bulunmaktadır. Bu kaynaklar termal turizmde, tarım ve ısıtmada kullanılabilmektedir. Özellikle termal turizm ve seracılık Yozgat için çok önemlidir. Bu kaynakların biran önce hayata geçirilmesi gerekiyor” dedi.
Maden konusunda da Yozgat’ın çok zengin kaynaklara sahip olduğunu ifade eden AK Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Doğan, “Mangan, krom, çinko, uranyum madenleri Sorgun ilçesi ve çevresinde bulunmaktadır. Yine Boğazlıyan çevresinde altın ve gümüş madenleri bulunmaktadır.
Sorgun’un kuzeyinde ve kuzeydoğusunda her 5 kilometrede mangan madeni var. Maden sektörü Yozgat’ta işlenmiş değil, madenlerimizi iyi bir şekilde işleyeceğiz. Sadece hammadde değil, işlemesi de burada yapılacak. Ülkemizi ve ilimizi kalkındırmamız lazım. Ülkemiz güneş enerjisi sektöründe de dünyanın en iyi ülkelerinden biridir. Bu sektörde ben kendim şahsım birkaç tane yatırım yaptım.
19 megewatt proje sunduk, 7’sinin onayını aldım. Her bir projenin bedeli 1 milyon euro yaklaşık 20 milyon euro bir proje. Burada 50-60 tane tekniker çalışacak. Hem dışa bağımlılığımız azaltacak, hem de dış ticaret açığımız kapatabilecek bir yatırım olacak. Buna benzer alternatif çalışmalara destek verilmesi lazım” şeklinde konuştu.
Organize sanayiye işlev kazandırmamız gerektiğini vurgulayan Doğan, “Geçmiş yıllarda 4325 sayılı teşvik yasası çıkarılmıştı. Yozgat’a yatırımcıya avantaj sağlayacak teşvik yasası içerisinde alınmalı. Ben bir işverenim, şuandaki bürokrasideki arkadaşımın sigortalar ve teşvikler konusunun ne kadar olduğunu bizim kadar bilmez. Ben 100 civarında insan çalıştırıyorum. Sigorta ödeyen insanlar bunun derdini bilir. O açıdan sigorta maliyetlerde daha aşağı rakamlara çekilmeli. Yani biz şuanda Türkiye’de Şırnak ne ise Yozgat da kalkınmada öncelikli il olması lazım. Böyle düşünüyorum. Teşviklerin yeniden düzenlenmesi gerekir” ifadelerini kullandı.