Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ndeki çeşitli fakülte ve meslek yüksek okullarından 2013-2014 eğitim-öğretim yılında; 2 bin 767 öğrenci mezun oldu.
Üniversite ana yerleşkesinde düzenlenen ‘Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 2013-2014 Mezuniyet Töreni’ne; Nevşehir İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Çetin Pekacar ve Prof. Dr. İsmail Bekci, Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Akgüller, üniversite akademik birim yöneticileri, akademik ve idari personeli, kamu kurum ve kuruluşlarının idari amirleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
Öğrencilerin mezuniyet yürüyüşü ve ardından mezun öğrenciler adına ‘Üniversite ve Fakülte Birincisi’ Fatma Bara’nın konuşmasıyla başlayan törenin açış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç yaptı.
Mezun olan öğrencileri ve ailelerini kutlayarak, öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılarının devamı temennisinde bulunan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Bugün burada koca bir öğrenim yolculuğunun ardından öğrencilerimizin alacakları mezuniyet belgeleri şüphesiz ailelerinin, hocalarının ve kendi emeklerinin birer ürünüdür.Üniversiteler, gençlere meslek kazandırmanın ötesinde, kişiliğine uygun, özgün düşünceler oluşturmasına olanak sunan, akılcı ve bilimsel düşünebilen ve onları her yönden topluma ve hayata hazırlayan önemli kurumlardır. İşte bu kurumlardan biri olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, üniversite misyonunu en güzel şekilde yerine getirme gayretindedir” dedi.
Rektör Kılıç devamında ise, “Bugün geçmişe dönüp baktığımızda büyük işler yapmanın ve sayısız başarıya imza atmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerek fizikî gerekse bilimsel, kültürel, sportif ve sosyal alanlarda yaptığımız çalışmalarla hem bölgemize hem de ülkemize önemli katkılar sağladık. Bu başarı hocalarımızın, öğrencilerimizin, idarecilerimizin, personelimizin, hayırseverlerimizin, Nevşehir halkının ve gönül dostlarımızın başarısıdır.Burada sözünü ettiğim ve daha bahsedemediğim tüm başarılarımız, öğrencilerimizi doğrudan etkilemektedir. Onların başarıları da üniversitemizi ve daha da önemlisi Ülkemizi doğrudan etkilemektedir. Bu bakış açısıyla insana yapılan yatırımın en kıymetli yatırım olduğu hakikatine sarılıp geleceğimizi inşa etmeye çalıştık. Bugün mezun olan öğrencilerimiz yarınlarımızın teminatı, ülkemizin geleceğidir. Bu itibarla öğrencilerimiz için yaptıklarımız toplum olarak geleceğimiz için yapılanlardır.Siz sevgili öğrencilerime son olarak yeni hayatınızda en kalbi duygularımla başarı, sağlık ve mutluluk diliyorum. Rektörünüz ve hocanız olarak sizinle gurur duyuyor; hepinizi içtenlikle kucaklıyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” diye konuştu.
Törene katılan Nevşehir İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Çetin Pekacar ve Prof. Dr. İsmail Bekci, akademik birim yöneticileri ile birlikte dereceye giren öğrencilere daha sonra plaket ve teşekkür belgelerini verdi.
Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerinden Üniversite birincisi Fatma Bara’nın, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrenciler adına Mezuniyet Kütüğüne plaka çakmasının ardından tören, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu tarafından ‘Hemşirelik Andı’nın okunması ve mezuniyet belgelerinin verilmesi ile devam etti. Daha sonra mezun olan öğrenciler hep birlikte keplerini havaya attı. Mezuniyet coşkusunu ve heyecanını törene katılan aileleri ile birlikte paylaşan öğrenciler duygu dolu anlar yaşadı.
Hatıra fotoğraflarının çekilmesi ve öğrenciler ile katılımcıların müzik eşliğinde coştuğu tören sonunda öğrenci ve velileriyle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, sevinçlerine ortak oldu.