Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muratlı ilçesinde süren faaliyet ve yatırımlar ile ilgili değerlendirme toplantısına katıldı.

Muratlı Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Başkan Kadir Albayrak’ın yanı sıra Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcıları, Başkan Danışmanları ve Daire Başkanları katıldı.

“Söz verdiğimiz her projeyi yerine getirdik”

Toplantıda konuşma yapan Başkan Kadir Albayrak, “1 Ekim 2017 tarihine geldiğimiz zaman bizim hizmet süremiz açısından dolu dolu 1,5 yılımız kalmış oluyor. Bu tarihe kadar hem TESKİ’nin hem de Büyükşehir Belediyesinin bilgilendirme toplantılarını tamamlayıp yol haritamızı hazırlamayı planladık. Bunun ardından da ilçe belediye başkanlıkları ile toplantılarımızı gerçekleştirerek hizmet süremizin sonuna kadar giden kararları alacağız. Göreve geldiğimiz süre içerisinde sözünü verdiğimiz projelerin büyük bölümünü gerçekleştirdik ya da çalışmaları devam ediyor. Bu toplantının ana amacı da; sorunları, önerileri konuşup ortak paydada buluşmaktır” dedi.

“Çalışmalar sonucunda 60 km yol yapılmış olacak”

Başkan Kadir Albayrak’ın konuşmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Muratlı ilçesinde kendi alanlarında gerçekleşen yatırım ve projeler hakkında bilgi verdi. TESKİ’nin çalışmalarını değerlendiren TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ’nin Muratlı’da hayata geçirdiği 8 adet işi bitirdiğini belirterek devam eden iki önemli iş olduğunu söyledi. Fen İşleri Daire Başkanı Metin Pakdil ise, “2014 yılında yol üst yapı çalışması yapılmadı. 2015 yılında toplam 15 km üst yapı çalışmamız var. 2016’da 21 km, 2017 yılında ise şuana kadar 10 km yol çalışmamız bitti. Çalışmasına yeni başladığımız Mustafa Kemal Atatürk Caddesi ile Yeşilsırt, Aydınköy ve Karacakulavuz yolunda sati kaplama yol çalışmamız bu yılki programımızda mevcut. Bu yollarla ilgili ön hazırlık çalışmamız bitti. Büyükşehir Belediyesinin kurulduğu günden bu yana 46 kilometre yol üst yapısı yapıldı, bu çalışmalar bittiğinde toplamda 60 kilometreye tamamlanmış olacak. 17 mezarlıkta ot biçme çalışmalarımız yılda iki tur olmak üzere devam ediyor. 7 adet oyun grubu ve 80 adet piknik masası muhtelif yerlere temin edildi. 3 yılda 140 bin adet mevsimlik çiçek dikildi. Muratlı ilçemizde Fen İşleri şantiyesi açıldı” diye konuştu.

Etüt ve Projeler Daire Başkanı Bülent Doğan ise, Etüt Proje Dairesi olarak Muratlı ilçesinde bugüne kadar 8 adet iş yapıldığını belirterek, “21 derslikli okul, İnanlı Çeşmesi mesire alanında yapılan tesis bunlardan bazılarıdır. Cem ve Kültür Evi yapımı devam ediyor. Yarı kapalı yüzme havuzumuzun ihalesi yapıldı. Yer altı otoparkını projelendirdik” şeklinde konuştu.

“44 kişiye arıcılık eğitimi verildi”

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan da Muratlı’da yapılan yatırımlar ile ilgili bilgi verdi. aslan, “Muratlı’ya bağlı 16 kırsal mahallede hizmetlerimiz gerçekleşti. 44 kişiye 666 arı kovanı dağıtımı ve arıcılık eğitimi verdik. 5 mahallede 5500 dönüm mera ıslahı gerçekleştirildi. Tarla yolları açıldı. Hayvancılığı geliştirme kapsamında ise damızlık koç dağıtımı ve sulama göletlerinin bakımı gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı. Hacı Aslan’ın ardından sorumlu olduğu dairenin hizmetleri hakkında görüş bildiren Sağlık İşleri Daire Başkanı Deniz Bozdoğan “Muratlı’da bulunan mezarlıklar bakımdan geçirilerek düzenli kontrolleri sağlanmaktadır. İlçemizde hem yaz hem de kış aylarında düzenli ilaçlama yapılmaktadır” Şeklinde konuştu.

İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan ise, ilçenin itfaiye istasyonu binasının yenilendiğini belirterek yakın zamanda yeni itfaiye aracının temin edileceğini ve Muratlı’nın itfaiye açısından en sorunsuz ilçe olduğunu söyledi.

Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Sevim Avcı Yener ise, yaşanacak herhangi bir afet durumu karşısında toplanma yerlerinin belirlendiğini ve halkın bu alanları tanıyabilmesi için bilgilendirici levhalar asıldığını belirtti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarının ilçede yapılan hizmetler ile ilgili verdiği bilgiler sonrasında konuşma yapan Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, göreve geldikleri günden bu yana Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin Muratlı’da gerçekleştirdikleri yatırımlardan dolayı kendilerine teşekkür etti.

Toplantıda ayrıca Muratlı Belediyesince ilçenin bazı mahallelerinde kentsel turizme ağırlık verilmesi, geçen yıllarda olduğu gibi tiyatro, konferans gibi kültürel etkinliklerin devam etmesi önerileri dile getirildi. Değerlendirme toplantısı verilen bilgilerin ardından son buldu.