Trabzon’da 2014-2015 öğretim yılı boyunca Okul Sporları faaliyetlerinde en fazla katılımı yapan okullara spor malzemesi verildi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen ve 2014-2015 öğretim yılı içerisinde 33 branşta okul sporlarına en fazla branşta katılımı gerçekleştiren okullar desteklendi. İlkokullar Kategorisi’nde Hasan Tahsin Kırali İlkokulu ve Erdoğdu İlkokulu, Ortaokullar Kategorisi’nde Yol-İş Sendikası Ortaokulu ve Beşirli İMKB Ortaokulu, Lise Kategorisi’nde ise Affan Anadolu Lisesi ve Trabzon Spor Lisesi’ne çeşitli spor malzemesi yardımı yapıldı. Spor malzemeleri arasında Masa Tenisi Masası ve seti, Badminton seti, Satranç Takımı, Dart takımı, Bocce takımı, Hentbol topu, Voleybol topu, Basketbol topu, Futbol topu, Voleybol filesi, Tenis raketi, Mini Voleybol seti gibi spor malzemeleri yer aldı.
En fazla katılımı gösteren okullara malzeme sunumuna Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Gülsüm Memiş Kaptanoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Birdal Öztürk ve Trabzon Okul Sporları İl Temsilcisi Yunus Ali Civil katıldı.
Spor malzemesi dağıtımında konuşma yapan İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, “Bu yıl okul sporlarını 33 farklı branşta gerçekleştirdik. Trabzon’da 261 okuldan 9 bin 582 lisanslı sporcu 775 kategoride yarıştılar. Çeşitli okullar 33 branşın 28’ine katılım gösterdiler. Her zaman Okul Sporlarına ilgi ve hassasiyet ile yaklaşan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz yüksek katılımdan oldukça memnun. Valimizin direktifleri doğrultusunda bizlerde katılan okullarımıza spor malzemesi vererek onları desteklemek ve teşekkür etmek istedik. Umarım gelecek yıllar katılım sayımız daha da artacak ve diğer okullarımızda aynı katılımı göstereceklerdir” dedi.