İZMİR'deki Yaşar Üniversitesi'nin Mimarlık Fakültesi öğrencisi İdil Kantarcı, Avrupa'nın en büyük havayolu şirketlerinden Lufthansa için el bagajı tasarladı. 'Little Assistant Backpack' adıyla Lufthansa'nın akıllı koleksiyon listesine girmeyi başaran bagaj dünya genelinde satışa sunuldu.
İzmirli İdil Kantarcı, dünyanın bütün tasarımcılarına açık olarak düzenlenen Lufthansa Geleceğin El Bagajı Uluslararası Tasarım Yarışması'na 2013 yılında katılarak 2'nci olmuştu. Kantarcı'nın hem sırt hem iş çantasına dönüşebilen tasarımı kullanıcıya sunduğu farklı özelliklerinden dolayı seri imalata uygun bulunarak 2 yıl sonra uluslararası piyasaya sürüldü.
"İSTER İKİYE AYIR İSTER BÜTÜN KULLAN"
Geçtiğimiz günlerde Lufthansa'nın resmi alışveriş sitesinde satışa sunulan ürün hakkında bilgi veren Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi İdil Kantarcı, şöyle dedi:
"Uçak yolculuğu gerçekleştiren kişilerin yaşadığı sorunları ortadan kaldırmak amacıyla tasarladığım çantanın en büyük avantajı, çok hafif oluşu ve tek bir hacimden oluşmaması. Uçakta koltuğa oturduğunuz zaman yanınıza bazı eşyalarınızı almak istersiniz ancak çoğu zaman çantaların boyutları buna izin vermez. Bu soruna çözüm bulmak amacıyla iki kısımdan oluşan ve orta kısmından birbirine bağlanan bir çanta tasarladım. Böylece yolcu uçak içinde koltuğuna oturmadan önce çantayı ikiye ayırıp üsteki ufak kısmı yanına alabiliyor. Diğer büyük kısmını ise bagaj kısmına yerleştiriyor. Bunun dışında çanta tek bir hacim olarak da kullanılıyor. Çantanın iç bölmeleri ve düzenleyici cepleri de kullanıcıya kolaylık sağlıyor."

FOTOĞRAFLI