DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da sağlık çalışanları dün Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde çıkan olaylarda öldürülen 4 kişi arasında bulunan Cizre Devlet Hastanesi hemşirelerinden Eyüp Ergen için oturma eylemi yaptı.
Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi üyelerinin yaptığı oturma eyleminde basın açıklamasını okuyan Şube Eşbaşkanı Selma Atabey, sağlıkçılar üzerindeki baskıların arttığını söyledi. Atabey, şöyle dedi:
"En son Cizre Devlet Hastanesi'nde görevli hemşire arkadaşımız Eyüp Ergen, nöbette çıkıp evine gitmekte iken, hedef gözetilerek kafasına kurşun sıkılmıştır. Çevredekilerin ambulans çağırması ile güvenlik güçlerinin ambulansın alana girmesi ile ambulans personellerini kurşun yağmuruna tutarak arkadaşımıza müdahale edilmesine izin verilmemiştir. Yaklaşık bir saat yerde yaralı olarak kalan arkadaşımız müdahale edilmediği için orada şehit düşmüştür. Bundan önce de Silopi'de çatışmalarda yaralı olarak devlet hastanesine getirilen yaralılara müdahale etmek isteyen doktorun kafasına silah dayayarak tehdit ve hakaret edilmiş ve bunu kamuoyu ile paylaşan doktor hakkında soruşturma açılıp açığa alınmıştır."
Atabey, yoğun çatışmaların oludğu ilçelerde doktor sıkıntısının çekildiğini de sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI