Yüreğir Belediyesi’nde, aynı anda hem bitüm yapan hem de mıcır malzemesini yola seren kombine sathi kaplama iş makinası hizmete başladı.
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ilçeye daha iyi hizmet sunmak için çalışmalarını sürdürüyor. Göreve geldikten sonra bütün hizmet araç parkurunu yenileyen Çelikcan, yol çalışmaları için 2 işi bir arada yapan bir araç alarak Yüreğir halkının hizmetine sundu. Aynı anda hem bitüm hem de mıcır malzemesini yola seren kombine sathi kaplama iş makinesinin Bahçeli Evler Mahallesinde çalışmasını inceleyen Çelikcan “Bundan sonra yol çalışmalarımız daha seri olacak. 2 iş makinesinin yaptığı işi, bir iş makinesi yapacak. Hem zamandan kazanacağız, hem de maliyetimiz düşecek” dedi.
Kombine sathi kaplama makinesinin bölgede ilk olarak Yüreğir Belediyesi’nin aldığını belirten Başkan Çelikcan “Aldığımız bu iş makinesi ile mahalleye dönüşen köy yollarımızı ve yeni imara açılan yollarımızın asfaltlanmasında kullanacağız. Aynı anda hem bitümü ve mıcırı birlikte serdiği için yollarımız kısa sürede tamamlanacaktır. Klasik sistemle yapılan çalışmalarda mıcır serme makinesi arka arkaya gidiyordu. Yeni alınan iş makinesi normal ilerleyerek çalışmalarını yürütüyor. Yapılan yollarımız daha dayanıklı ve uzun ömürlü olması için çift katlı, emisyonlu sathi kaplama yapılıyor. Amacımız vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmaktır” diye konuştu.
6 YILDA 20 YILDAN DAHA FAZLA YOL ÇALIŞMASI YAPTIK
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ilçe sınırlarının 10 kat artmasına rağmen girilmedik mahalle ve köy bırakmadıklarını, 20 yılda yapılan yol çalışmasından daha fazla yol çalışması yaptıklarını belirterek “Yüreğir yıllardan bu yana ihmal edilmiş. Bu kadar yol çalışması yapmamıza rağmen hala eksiklilerimiz var. Gelişen teknolojiyi de yakından takip ederek Yüreğir halkına en hesaplı ve en güzel hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz. Çünkü ilçemiz diğer merkez ilçelere göre gelirleri az olan bir ilçe. O yüzden Yüreğir’in parası çok değerli ve biz de bu parayı en iyi şekilde kullanarak hizmete dönüştürüyoruz” şeklinde konuştu.