Konak Belediyesi, İzmir’in prestij mekanlarından biri olan ve her gün on binlerce kişiyi ağırlayan Sevgi Yolu’ndaki kentin simgesi palmiyelere yönelik kapsamlı bir bakım operasyonu gerçekleştirdi.
Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri, 102 adet palmiye ile İzmir’in en güzel bölgeleri arasında yer alan Sevgi Yolu’nda kapsamlı bir çalışma başlattı. Palmiyelerin uzayan dalları budanırken, çeşitli sebeplerden ötürü kurumuş dört palmiye ağacının yerine yenilerinin dikilmesi için harekete geçildi. Gündüz yoğun yaya trafiğine sahip Sevgi Yolu’nda başlatılan palmiye operasyonu 24 saat sürdü. Kuruduğu tespit edilen dört palmiye için hemen harekete geçen ekipler, sabahın erken saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca’daki fidanlığına giderek kuruyan palmiyeler yerine dikilecek yeni ağaçları tespit etti. Uzman kontrolünde ve uygun ekipman kullanılarak dikkatlice sökülen genç palmiyeler taşınmak üzere kamyonlara yüklendi. Sevgi Yolu’nda gündüz saatlerinde yoğun yaya geçişi yaşandığı için söküm ve dikim çalışmaları gece gerçekleştirildi. Gecenin ilerleyen saatlerinde bölgeye gelen ekipler önce kurumuş dört palmiyeyi tek tek yerlerinden söktü. Söküm çalışması sırasında çevredeki diğer palmiyelerin de zarar görmemesi adına yoğun çaba gösteren ekipler, sökümlerin ardından oluşan çukurlara uygun toprak ve zemin malzemesi doldurdu.
GÜZELLİĞİ KORUNDU
Gerekli hazırlıklar tamamlandıktan sonra fidanlıktan kamyonlarla Sevgi Yolu’na taşınan ve her biri yaklaşık on metre uzunluğundaki yeni palmiyeler vinç, kepçe ve bom aracı yardımıyla yeni yerlerine dikildi. Büyük bir titizlikle gerçekleşen dikim operasyonunda palmiyelerin zarar görmemesi için yoğun çaba sarf edildi. Ekiplerin sabahın ilk saatlerine kadar süren yoğun uğraşları sonucu dört palmiye de yerlerine başarıyla yerleştirilirken, ağaçların dik durmaları ve toprağa bağlanmaları için de gerekli destek unutulmadı. Dikim işleminin tamamlanmasının ardından bu kez Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler çalışmalar sırasında yol ve kaldırımda oluşan bozulmaları hızla düzelterek, Sevgi Yolu’nu vatandaşın kullanımına uygun hale getirdi.