TOKAT (AA) - Turhal'da Belediye Başkanı Yılmaz Bekler'e, Öğretmenler Günü kutlaması yapıldı.

Turhal Belediye Başkanı olarak seçilmeden önce Turhal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde tarih öğretmeni olan Bekler'e, belediye personeli ve eşi Filiz Bekler tarafından üzerinde Bekler'in fotoğrafı bulunan ve "Dünün Öğretmeni, Bugünün Belediye Başkanı, Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun" yazan yaş pasta hazırlandı.

Filiz Bekler, eşi Yılmaz Bekler'e çiçek vererek Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Kendisine yapılan sürprizden memnun olan Başkan Bekler; "30 Mart itibarıyla her ne kadar belediye başkanı olsak da öğretmenliğin emekliliğinin olmadığını, ayrılmanın olmadığına inanıyorum. 30 Mart'a kadar okullarda öğretmenlik yapıyordum. 30 Mart sonrasında ise Turhal Belediyesinde öğretmenlik yapıyorum. Öncelikle kendi personellerimizin, ondan sonra da Turhal'ın öğretmeniyiz. Arkadaşlarımız bugün burada bize çok büyük bir jest yaptılar. Kim düşünmüşse ben teşekkür ediyorum" dedi.

Sürprizi hazırlayan belediye personeli Aydın Aslan, Bekler'in her ne kadar başkanları olsa da her şeyden önce öğretmenleri olduğunu dile getirerek, "Bugün Öğretmenler Günü olması hasebiyle belediyemizin çeşitli birimlerinden sayın başkanımıza bir sürpriz hazırladık. Bu sürprizin mimarı da sayın başkanımızın özel fotoğrafçısı Ahmet Mollahüseyinoğlu'dur. Kendisine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.