İZMİR'in Bornova İlçesi'nde polise başvuran Ömer P., eşi N.P.'nin kaybolduğunu ve IŞİD'e katıldığından şüphelendiğni belirtti. Araştırma yapan polis, iki çocuk annesi N.P.'yi Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'nde, dedesinin yanında buldu.
Geçen 11 Mart'ta Altındağ Polis Merkezi Amirliği'ne giden Ömer P., eşi N.P.'nin kaybolduğunu ve hayatından endişe ettiğini belirterek, bulunması için başvuru yaptı. Kayıp olarak aranan N.P., dört gün sonra karakola gelip, evden kendi isteğiyle ayrıldığını arkadaşının yanında kaldığını ve başına kötü bir şey gelmediğini söyledi. Polis, genç kadının beyanı üzerine kayıp olarak arama kaydını düşürdü. N.P., eşinin yanında değil annesi R.K.'nın yanında kalmaya başladı. Ömer P. geçen temmuz ayında ise bir basın kuruluşuna eşinin kayıp olduğunu anlatarak bulunması için yardım istedi. Polat, basın mensuplarına, eşinin kendisini cep telefonundan arayıp, kredi kartı borcunun olduğunu belirterek ödemesini istediğini, 3 bin 150 lira tutan borcu yatırdığını, kayınvalidesinin dört gün sonra arayıp, "Sen kızıma ne söyledin. Evden ayrılıp gitti" dediğini anlattı. Bunun üzerine eşini cep telefonuyla aradığını fakat ulaşamadığını, iki haftadır haber alamadığını, 1.5 ve 3 yaşındaki iki kızıyla perişan olduklarını, eşinin sürekli telefonda birileriyle konuştuğunu ve militanlar tarafından beyni yıkanarak kaçırıldığından endişe ettiğini, daha önceden de evden kaçtığını, ancak bu gidişinden beri hiçbir haber alamadığını, IŞİD terör örgütüne katılmış olabileceğini söyledi.
Ömer P.'nin anlattıklarının basında haber olarak yer alması üzerine polisin geçen 3 Ağustos'ta yaptığı araştırmada, N.P.'nin kendi isteği ile Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'nde oturan dedesinin yanında kaldığı belirlendi. Eşinin, IŞİD terör örgütüne katılmış olabileceği yönündeki iddialarının da asılsız olduğu ortaya çıktı.