Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN/BALIKESİR, () - BALIKESİR'in Yeşilli Meydanı'nda açılan 'Cumhuriyet kadınları' sergisi ile AK Parti standı farklı görüşten kişileri yan yana getirince, atışma çıktı. Sergiye gelenler, Selda Bağcan'ın 'yuh yuh soyanlara' ve Moğollar'ın 'bir şey yapmalı' şarkısı eşliğinde halay çekti. AK Partili bazı gençler de 'Dik dur eğilme, bu millet seninle', 'Recep Tayyip Erdoğan', 'Başbakan Ahmet, millet sana emanet' sloganı attı. Emniyet yetkililerinin görüştüğü taraflar bir süre sonra meydanı terk etti.
Cumhuriyet Kadınları Derneği Balıkesir Şubesi ve İş Kadınları Dayanışma ve Araştırma Derneği (İDADER), bugün saat 14.00'de, Yeşilli Meydanı'nda 'Cumhuriyet kadınları' sergisi açtı. Sergide Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'dan Türkan Saylan'a, Nene Hatun'dan Halide Edip Adıvar'a, Kara Fatma'dan Muzaffer İlmiye Çığ'a, Süher-Güner Pekinel kardeşlerden İdil Biret'e kadar 'Cumhuriyet Kadınları'nın fotoğrafları sergilendi. Vatan Partili ve CHP'li çok sayıda kadın da sergiye katıldı. Etkinlik öncesi 'Andımız' okundu. Ayyıldızlı balonlar dağıtıldı.
CUMHURİYETİN ÖNEMİNİ VURGULADI
Konuşma yapan Şube Başkanı Seda Tunalı, "Bizler için Cumhuriyet özgürlük, barış ve demokrasi içinde yaşamak demektir. Cumhuriyet, bölücülüğün ve gericiliğin karşısında dimdik durmak demektir. Cumhuriyet kimsesizlerin kimi olmak demektir. Cumhuriyetin erdemlerini özümsemiş her kişi ve kurum Cumhuriyeti korumak ve yaşatmak zorundadır. Çünkü Cumhuriyeti savunmak, vatanımızı savunmak demektir. Cumhuriyetin değerini bir kez daha halkımıza anımsatmak ve anlatmak için bu etkinliği düzenledik. Varlığımızın teminatı olan Cumhuriyetimiz ve en önemli bayramımız olan Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun" dedi.
KARŞILIKLI SLOGANLAR
Cumhuriyet Kadınları sergisinin açıldığı saatlerde, çoğu kadınlardan oluşan AK Partililer de aynı alanda bulunan seçim standına geldi. Sivil polisler bir olay çıkmaması için iki grubun arasında tampon bölge oluşturdu. Hemen alanın yanında park eden seçim minibüsünden çalınan şarkılar eşliğinde coşan AK Partililer müziğe eşlik etti, slogan attı. Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin etkinliğine katılanlar da Selda Bağcan'ın 'yuh yuh soyanlara' ve Moğollar'ın 'bir şey yapmalı' şarkısı eşliğinde halay çekti. İki tarafta dakikalar geçtikçe çoğalırken; AK Partili Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Mehmet Birol Şahin ile CHP'li Büyükşehir Meclis üyesi Serkan Sarı da bir tatsızlık çıkmaması için yoğun çaba harcadı. AK Partili bazı gençler, 'Dik dur eğilme, bu millet seninle', 'Recep Tayyip Erdoğan', 'Başbakan Ahmet, millet sana emanet' diye sloganı attı. Cumhuriyet Kadınları'nın etkinliğine gelen gençler de 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' ve 'Ne mutlu Türküm diyene' diye bağırdı. AK Partililer, alandan geçen CHP'nin seçim minibüsüne Rabia işareti yaptı.
Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin iki tarafla yaptığı görüşmeler sonrası ortalık sakinleşti. Taraflar müziği ve sloganları kesti. Ardından aynı saatlerde meydanı boşalttı.

FOTOĞRAFLI