Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, kentin yeni yerleşim alanlarının çevre yolları ile kesiştiği noktalara Türkçe ve Kürtçe yön ve yer belirleme levhaları astı.
27 NOKTAYA ASILDI
Ulaşım Daire Başkanlığı Teknik Hizmetler Şube Müdürlüğü Trafik Atölyesi ekipleri tarafından aralık ayında başlayan levha asma çalışmaları, Kayapınar Mahabad Bulvarı, Bağcılar Newroz Parkı bölgesi ile Kamışlo Bulvarı’na asılan yön levhalarıyla sona erdi. Yapılan çalışmayla 20 noktaya tava tipi, 7 noktaya tak tipi (U ve L tipi) Kürtçe yön bulma levhaları asıldı. 



500 TABELA DA KIRSAL BÖLGELERE ASILDI
Teknik Hizmetler Şube Müdürlüğü Trafik Atölyesi’nde ocak ayında yapılan 500 adet trafik yer ve yön belirleme levhası da, kırsal mahallelerde değerlendirildi.
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hikmet Altuğ, bundan sonra kentin farklı noktalarına dikilecek yön levhalarının da Kürtçe olacağını belirterek, şöyle dedi:
"Daha önce çok dilli levhaları kırsal mahallelere dikmiştik. Arıca yollarda yapılacak tüm yatay ve düşey çizgilerin yazılamalarında da çok dilliliği tercih edeceğiz. Kırsal alanda geçen yıl yaklaşık 3 bin 500 yön ve yer belirleyen levha diktik. 2016 yılında 500 kilometrelik yol ağımızda çeşitli trafik işaretlemeleri yapacağız."

Kaynak: Haber 7