Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"Arnavutluk'un AB ile bütünleşme sürecinde kaydettiği ilerlemeyi yakından takip ediyoruz. Yargı reformu kapsamında atılan adımların sonuçlanmasını bekliyoruz. AB'ye büyük katkı sunacağını düşünüyorum. Balkanlar'ın barış ve istikrarı için kilit bir ülkedir"

"Türk firmalarının Arnavutluk'taki yatırımları 3 milyar dolara, istihdam gücü ise 9 bin kişiye ulaştı. Her iki ülkenin milli güvenliği için tehdit oluşturan FETÖ ile mücadele konusunu görüştük. Sayın Nishani'ye FETÖ ile mücadelede destekleri için ayrıca teşekkür ediyorum. Arnavutluk topraklarının Türkiye'ye tehdit teşkil eden unsurlarla mücadelesi haklı beklentimizdir. Arnavutluk emniyeti ile işbirliği içerisindeyiz. Ülkemiz tecrübelerini Arnavutluk'la paylaşmaktadır. Bu anlamda eğitim programları düzenliyoruz."

"Ülkemizde yaşayan Arnavut kökenli kardeşlerimiz bizler için kültürel zenginliktir. Namazgah cami iki ülke arasındaki dostluğun nişanesi olacaktır. Ortak gayretlerimizle bu camiyi bitirip kardeşlerimize hediye edeceğimizi umuyorum"

"Kosova'nın tanınmasına yönelik desteğimiz sürecektir. Önümüzdeki hafta Kosova Cumhurbaşkanı misafirim olacaktır. Gazi Mustafa Kemal'in söylediği gibi biz Arnavut milletini severiz. Kardeş tanırız, kendimizden uzak görmeyiz."

EL BAB KUŞATMA ALTINDA

El Bab tamamıyla askerlerimiz ve ÖSO'nun kuşatması altında. DEAŞ artık orada son havliyle her türlü yola başvuruyor ve canlı bomba olarak el yapımı bombalarla her türlü saldırıyı yapıyor. Maalesef birkaç şehidmiz oldu ama artık El Bab'ın Halep'te olan yol hattı tamamıyle ÖSO ve askerin kontrolü altındadır. Temenni ederim ki El Bab tamamıyle düşer ve El Bab'ı kedi halkı kendi topraklarına yerleşme imkanı bulur.

FETÖ'YE MENSUP

Rus Büyükelçi'ye suikast gerçekleştiren saldırgan FETÖ'ye mensup bunu gizlemeye gerek yok. Suikastçının yurt dışı bağlantılantılarına dair ipuçlar var. 

Maalesef silahlı kuvvetlerimizin içinde olduğu polis teşkilatımız içinde de bu örgüt halen var. Temizlenmeye devam ediyor. Hasas olmak durumundayız.

Rus Büyükelçi Karlov'ûn böyle bir sukiaste kurban gidişi bizi çok üzmüştür. 3 yıllık görevi esnasında müstesna diplomatlardan birisi olarak tanıdım kendisini.

Türkiye-Rusya münasebetlerini daha iyi noktaya nasıl taşrırım. Kendisine rahmet diliyorum. Öbürü tabi bedelni ödedi. Bazıları neden canlı yakalamadınız diyor. Canlı yakalamaya çalışınca o andaki ruh halidir, tasarruf halidir.

Nişani'nin konuşmasından satır başları;

- Menfur terör saldırılarına karşı Türkiye ve Arnavutluk'un dayanışma içerisinde olduğunu söylüyorum

- 15 Temmuz'daki girişimler, demokratik yollarla başa gelen hükümeti yıkmaya yönelikti.

- Türkiye'nin Balkanlar'daki barış konusunda önemli bir rolü var

- Türk yatırımları Arnavutluk'ta daha fazla görmemiz için çok şey yapmamız gerekmekte