Didim Kaymakamlığı tarafından uygulamaya konulan ’Özgüvenli Gelecek Projesi’nin önemli bir ayağını oluşturan ve Akbük Nurullah Kocabıyık İlkokulu koordinatörlüğünde yürütülen ’Gelecek Zeka Oyunlarıyla Gelecek Projesi’ tanıtım çalışmaları Didim’in tüm okullarında birebir seminerlerle tanıtıldı.
Proje sorumlusu Akbük Nurullah Kocabıyık İlkokulu Müdür Yardımcısı Murat Özpınar’ın düzenlediği tanıtım seminerleri ile Didim’de bulunan tüm eğitim kurumlarında projenin uygulanması ve yayılması aşaması tamamlandı. Olumlu geri dönütler alan proje Didim’de görev yapan tüm öğretmen ve okul yönetimleri tarafından uygulanmaya başlıyor. 8-12 Aralık tarihlerini içine alan hafta tanıtımların başlangıcı öncelikle Akbük Nurullah Kocabıyık İlkokulu’nda gerçekleştirilen ilk toplantı ile geçen yıl pilot uygulaması yapılan projenin bu yıl nasıl sürdürüleceği ve Didim’deki projenin yayılması konusundaki gelişmelerin masaya yatırılmasıyla başladı. Yine proje sorumlusu Müdür Yardımcısı Murat Özpınar tarafından yoğun bir program çerçevesinde en kısa sürede tüm Didim’de yer alan okullarda tanıtımı tamamlandı.
Proje Sorumlusu Akbük Nurullah Kocabıyık İlkokulu Müdür Yardımcısı Murat Özpınar Gelecek Zeka Oyunları İle Gelecek Proje tanıtımları esnasında tüm okullarda olumlu izler bıraktığını öğretmen ve okul idarecilerimiz tarafından ilgi gördüğünü ortaya çıkan bu iyi izlenimlerin projenin uygulama aşamasında başarılı sonuçlara yol alacağı izlenimi uyandırdığını dile getirdi. Projenin her aşamasında tüm paydaşlara gerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz gerekse Proje koordinatör okulu olarak destek vereceklerini dile getiren Murat Özpınar tüm okullara teşekkürlerini sundu.
Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut ise Projelerle Didim’de eğitime farklı bir bakış açısı ve renk getirmeyi hedeflediklerini, yeniliğe açık öğretmen ve yöneticilerle Didim’in eğitiminde sadece ders başarısıyla değil sosyal, kültürel etkinliklerle özgüven sahibi yeni nesiller hedefine yol aldıklarını, yürüttüğümüz projelerle küçük büyük demeden tüm eğitim kurumlarımızda öğrencilerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutmanın çabasını da gösterdiklerini dile getirdi.