ORDU (AA) - Fatsa Müftülüğü tarafından başlatılan "Bataklığa Batmadan Tut Elimi" Projesi kapsamında, anne ve babalara seminer verildi.

Fatsa Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen “Madde bağımlılığı ile mücadele” konulu seminerin sunumunu, Ordu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro Şubesi ekipleri yaptı.

Seminere katılan vatandaşlara, madde kullanımına iten sebepler, madde kullanımının bünyeye verdiği zararlar, psikolojik zararlar, maddi zararlar, madde bağımlılığı tedavileri hakkında bilgi verildi.

Seminer sonunda katılımcılara bir konuşma yapan Fatsa Müftüsü Hüseyin Can, "Burada Emniyet Müdürlüğü personellerimiz siz değerli anne ve babaları bilgilendirdi. Bu projeyi başlatmaktaki amacımız önce siz velileri bilinçlendirmek ve her geçen gün toplumumuzun kanayan yarası haline gelen uyuşturucu ve maddelerle mücadele etmektir. Biz yetkililer olarak gençlerimizi ölüme biraz daha yaklaştıran uyuşturucu ve zararlı maddeleri hayatımızdan çıkartmak istiyoruz. Bu proje kapsamında devletimizin fertleri olarak gerek kurumumuz gerekse yardımlaşma içerisinde olan diğer kurumlarla birlikte bir ilke imza attık. Aileleri de kapsayan eğitim programları devam edecektir” dedi.