ADANA'da okul öncesi, ilk ve ortaokul ile lise seviyesindeki 15 bin Suriyeli çocuk açılan 15 geçici eğitim merkezinde Suriye'deki eğitim müfredatına uygun eğitim görüyor.
Adana'da 12 bini merkez Sarıçam İlçesi'ndeki resmi kampta olmak üzere 130 bin Suriyeli göçmen bulunuyor. Sığınmacı kampında bulunan eğitim merkezinde 4 bin Suriyeli çocuk, okul öncesi, ilk ve ortaokul ile lise seviyesinde Suriye'deki eğitim müfredatıyla aynı çerçevede eğitim alıyor. Kamp dışında yaşayan Suriyeli göçmenlerin çocukları için de İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinasyonuyla merkez Yüreğir ve Seyhan ilçelerinde de 14 geçici okul açıldı.
TÜRKÇE DE ÖĞRENİYORLAR
Çoğunluğu Suriyeli gönüllülerden oluşan toplam 470 öğretmenin görev yaptığı bu okullarda da 11 bini aşkın çocuğa matematik, edebiyat ve fen bilimleri gibi dersler Arapça olarak veriliyor. Bu merkezlerdeki çocuklar, Türkçe dersler de alıyor. Kentte son olarak merkez Yüreğir İlçesi'nde, 2 bin 100 Suriyeli çocuğun eğitim göreceği 24 derslikli okul, ABD'nin finansal ve UNICEF'in teknik desteğiyle, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Milli Eğitim Bakanlığı'nca yaptırılıp eğitime başladı. Adana'da okullara giden çocuklar, çok mutlu olduklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI