Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ’’Dirilişin Şehri Bilecik’te Mehter Eren İçin Yükseliyor’’ adlı programda, Trabzon’un Maçka ilçesinde PKK´lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 41 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik, 15 yaşındaki Eren Bülbül ve vatan savunmasında canlarını yitiren bütün şehitler anıldı.

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda, ’’Diriliş’in Şehri Bilecik’te Mehter Eren İçin Yükseliyor’’ düşüncesi ile gerçekleştirilen etkinlikte duygulu anlar yaşandı. Bilecik Belediyesi Pelitözü Gölpark Açık Hava Tiyatrosunda düzenlenen etkinlik, bütün şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Dirilişin Şehri Bilecik’ten Trabzon’a uzanan anlamlı programda, bütün şer odaklarının kirli oyunlarına karşı, Türk Milleti ve devletinin her zaman ayakta olduğu, Eren’lerin asla bitmeyeceği ve bütün ülke olarak hainlere karşı tek vücut olunduğunun mesajı verildi.

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan, dosta güven, düşmana korku veren Mehter’in sesi ile şehitlerimizin anıldığı programın açılış konuşmasında başta Trabzon’daki şehitlerimiz olmak üzere, vatan için canlarını veren aziz şehitlerimiz için Dirilişin Şehri Bilecik’te mehterin gür sesinin çıktığını belirterek, şehitlerimizi rahmet ve minnet duygularıyla andıklarını kaydetti.

Birbirinden güzel eseri seslendiren Mehter Takımı, katılımcıların ayakta alkışlamasıyla uğurlandı.