Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi İmar Komisyonu toplantısında Zeytinlik, Anadolu ve Kadıköy mahallelerinin Kentsel Dönüşüm Projesine gelen itirazlar reddedilirken, toplantıyı takip eden muhtarlar karara tepki gösterdi.

İlkadım ilçesinde Zeytinlik, Anadolu ve Kadıköy mahallerinde yapılacak Kentsel Dönüşüm projesine gelen itirizalar, dün yapılan Büyükşehir Belediyesi Meclisi İmar Komisyonu toplantısında reddedilerek, karar oylaması için cuma günü yapılacak meclis toplantısına sevk edildi.

MUHTAR TEPKİ GÖSTERDİ

Toplantıyı takip eden Anadolu Mahallesi Muhtarı Şerif Yavşan, Kadıköy Mahallesi Muhtarı Muzaffer Yılmaz ve Zeytinlik Mahallesi Muhtarı Aydın Kaya, itirazların reddedilmesine tepki gösterdi. Karara sinirlenen Zeytinlik Mahallesi Muhtarı Kaya, komisyon toplantısının yapıldığı salonun üst katından meclis üyelerine "Huzuru muhşerde bu vebali karşılayamazsınız arkadaşlar" diyerek çıkıştı.  Daha sonra salonu terk eden muhtar Aydın Kaya, belediye binası içinde karara "Bu zulümdür" diyerek tepkisini sürdürdü. 

BÜYÜKŞEHİR ZULÜM EDİYOR

Samsun Medya Grubu'na bağlı Kanal S televizyonu mikrofonlarına yaptığı açıklamada "Bakanlık izin vermedi diyorlar. Şu an bizi mağdur eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum değil, Samsun Büyükşehir Belediyesidir. İtirazlarımız reddedilerek, emsal iki ve altı katla kentsel dönüşüm yapılması onaylandı. Bu karar Zeytinlik, Anadolu ve Kadıköy mahallelerinde yaşayan insanlara zulümdür" diye konuştu.

2 BİN 762 HAK SAHİBİ YOK SAYILIYOR

Üç mahallede 7 bin 600 kişinin yaşadığını ve Kentsel Dönüşüm Projesi ile emsal iki 6 kat ile 4 bin 100 civarında konut yapılacağını kaydeden Zeytinlik Mahallesi Muhtarı Aydın Kaya, açıklamasının devamında "Bu imar planına göre üç mahallesede 2 bin 762 bağımsız konut hak sahibi yok sayılıyor. Bu zulümden başka bir şey değildir" dedi.

MAĞDUR OLACAĞIZ

Kadıköy Mahallesi Muhtarı Muzaffer Yılmaz da komisyon kararına tepki göstererek, "İtirazlarımıza rağmen, 6 kat onaylandı. Komşu mahalelere 11 kat verildi. 6 kat az olduğu için itirazlar yapıldı. Ancak komisyon reddetti. Bu şekilde vatandaşlar mağdur olacaklar" ifadelerini kullandı.

BAKANIN SÖZÜNE RAĞMEN

Öte yandan İYİ Partili Meclis Üyesi Talat Eyüpoğlu da Zeytinlik, Anadolu ve Kadıköy mahallerini Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un verdiği söze rağmen mağdur edildiklerini belirterek, komisyonun aldığı kararı eleştirdi. Eyüpoğlu, söz konusu üç mahalle için uygun görülen 6 kat hakkın, ciddi sıkıntılara ve mağduriyetlere yol açacağını dile getirdi.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.