SARIKAMIŞ'TAKİ KAYAK MERKEZİ YANGINI İLE İLGİLİ BİLGİ ALDI
Çanakkale Tarihi Gelibolu Yarımadası'da şehitlikleri gezen Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Şehitler Abidesi'ndeki tören alanında bulunan rölyeflere Tarihi Kentleri Birliği üyeleri ile çelenk bıraktı. 57'inci Alay Şehitliği'ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Bakan Topçu, Tarihi Alan Başkanlığı ziyareti sırasında Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde yangın çıktığını haber aldı. Kayak merkezinin PKK tarafından yakıldığı haberiyle ilgili olarak Bakan Topçu, Kars Valisi Günay Özdemir'den telefonda bilgi aldı.
Yangının Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin zirve diye adlandırıldığı en son noktasında çıktığını belirten Bakan Topçu, "Zirve kafede çıkan bir yangın. Tesisler zarar görmüş. Bu zararla ilgili tespitler yapılacak. Terör saldırısı olup olmadığı incelemelerden sonra ortaya çıkacak. Eğer bir ihmalden çıkmış bir yangın ise mesele yok. Tamir edilir, düzeltilir. Maddi boyutuyla ilgili çalışmalarda yapılır. Eğer diğer türlü bir olaysa zaten onunla ilgili önlemler alındı. Arkadaşlarımızın olay yerine zamanında gitmesi de güzel ve sevindirici" dedi.
Güvenlik güçleri tarafından yangın çıkan kayak merkezinde çevresinde aramalar yapıldığını da ifade eden Bakan Topçu, şöyle devam etti:
"O bölgede daha önceden devam eden operasyonlar vardı. Terör örgütü orada ciddi kayıplar yaşadı. Ama bu onun karşılığı mıdır bilemiyoruz. Terör saldırısı mıdır yoksa başka bir şey mi üç, beş saat içinde neticeye ulaşır. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yapacaktır. Bize de detaylı bilgi verilir."
Bakan Topçu, ziyaretin ardından Çanakkale'den ayrıldı.

FOTOĞRAFLI