ÇANAKKALE'nin Kuzey Ege'deki tatil cenneti Bozcaada, arife ile birleştirilen ve 4 güne çıkan bayram tatili öncesi ilçedeki otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.
Kuzey Ege Denizi'ndeki en önemli tatil beldelerinden olan Çanakkale'nin Bozcada İlçesi, Ramazan Bayramı tatilini iple çekiyor. Okulların Haziran'da kapanmasının ardından Ramazan ayının başlaması nedeniyle turizm sezonunu tam anlamıyla açamayan Bozcaada, çifte bayram hazırlığı yapıyor. Arife olan perşembe gününün de 3 günlük Ramazan Bayramı tatiliyle birleştirilmesiyle 4 güne çıkan tatili öncesinde vatandaşlar gözünü Bozcaada'ya dikti. Çanakkale turizminin lokomotifi haline gelen Bozcaada'da bayram tatili boyunca otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.
Türkiye'nin köyü olmayan tek ilçesi konumundaki Bozcaada'da yaklaşık 5 bin yatak kapasitesi bulunduğu, bayramda otellerin rezervasyonlarının ise tamamen dolu olduğu öğrenildi. Bunun yanında günübirlik olarak adaya geleceklerle birlikte küçük bir merkeze sahip olan adada 'İğne atsan yere düşmeyecek' deyimi neredeyse gerçek olacak. Ancak, bayram tatilinde adaya araçlarıyla gelme planı yapanlara yetkililerin önemli bir uyarısı var. Yetkililer, mağdur olmamaları için sürücülerin, adaya gelmeden önce dönüş için mutlaka rezervasyon yaptırmalarını istedi. 
İlçede oluşacak yoğunluğu göz önüne alan yetkililer ise alınacak önlemler için Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda bugün (Salı) bir toplantı yaptı. Kaymakam Abdulgani Mağ başkanlığındaki toplantıya, CHP'li Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Bozcaada İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaşar, Bozcaada İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erbil Terbıyık, Gestaş A.Ş. Destek Hizmetler Sorumlusu Ali Karakaya, trafik polisleri ve zabıta ekipleri katıldı. 
Bozcaada Kaymakamı Abdulgani Mağ, İlçede her bayram olduğu gibi bu bayramda da yine bir yoğunluk beklediklerini söyledi. Kaymakam Mağ, "Bayram tatili öncesinde koordinasyon toplantıları yapıyoruz. Gelen misafirlerimize daha rahat ve güvenli bir bayram tatili sunma adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın güzel bir tatil geçireceklerini umduğumuz Bozcaada'ya bekliyoruz" dedi. 
Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ise, Bozcaada'nın Çanakkale turizminin en önemli değerlerinden birisi olduğunu belirterek, "İşletmelerden aldığımız bilgilere göre her sene yaşanan yoğunluk bu bayramda da yaşanacak. Yerel yönetim olarak, misafirlerimizin ve Bozcaada halkının huzurlu ve mutlu bir tatil geçirmesi için bütün tedbirleri aldık. Bayram yoğunluğuna hazırız. Bozcaada'nın şansı bu yoğunluklara çok uzak olmaması. Şu an aldığımız bilgilere göre otellerde neredeyse yüzde 100 oranında bir doluluk var. Bu bizi sevindiriyor.   Ada içerisinde trafiğin işleyişi açısından da misafirlerimizin mümkün olduğunca araçları için ada dışındaki otopark noktalarını kullanmaları önemli" dedi.

FOTOĞRAFLI