2014-2015 eğitim-öğretim yılı Okul Spor Faaliyetleri kapsamında düzenlenen Türkiye Yıldız Kızlar Futbol Şampiyonası’nda Ayvacık Mustafa Üstündağ Yatılı Bölge Ortaokulu kız futbol takımı, üst üste dördüncü kez Türkiye Finalleri’ne katılmaya hak kazandı.
İlk kez bu turnuvaya 2012 yılında katılan takım 2012 yılında Samsun ikincisi ve Türkiye beşincisi; 2013 yılında Samsun birincisi ve Türkiye birincisi; 2014 yılında Samsun birincisi ve Türkiye ikincisi olan yıldız kız futbol takımı bu yılda Samsun birincisi olarak ülkenin dört ilinde düzenlenen yarı finallere direkt katılma hakkı elde etti.
6-9 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlenen yarı finallerin Sivas ayağında, B grubunda yer alan takım 6 Mayıs 2015 tarihinde ilk maçında Ardahan Küçük Altunbulak Ortaokulu ile karşılaştı. Sema Turan (2) ve Esranur Akkaşoğlu’nun (1) golleriyle ilk maçını 3-0 kazandı. 7 Mayıs 2015 tarihinde ikinci maçında Diyarbakır Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ile karşılaşan takım Dilek Demir’in tek golüyle maçtan 1-0 galip ayrılan takım oldu. Grubun son maçında 8 Mayıs 2015 tarihinde Ankara Şair Abdürrahim Karakoç Ortaokulu ile oynanan maçta Samsun ekibi, golsüz berabere kaldı ve toplam 7 puanla B grubunu lider olarak bitirdi. 9 Mayıs 2015 tarihinde ise A grubu ikincisi olan Kars Arpaçay Yatılı Bölge Ortaokulu ile çapraz eleme maçı oynadı. Bu maçta da Esranur Akkaşoğlu(2), Dilek Demir(2) ve Sema Turan’ın(1) golleriyle Mustafa Üstündağ YBO kız futbol takımı maçı 5-1 kazandı.
Bu galibiyet ile birlikte Türkiye’nin en iyi sekiz takımı arasına kalan kızlar 23-28 Mayıs 2015 tarihleri arasında Konya’da düzenlenecek olan Türkiye Finalleri’ne katılmaya hak kazandı.
Konya’ da birincilik için mücadele edecek olan Samsunlu kızlar, Ankara Şair Abdürrahim Karakoç Ortaokulu, Denizli Servergazi İmam Hatip Ortaokulu, İzmir Tahir Merzeci Ortaokulu, Kayseri Emekli Öğretmen Ramazan Büyük Kılıç Ortaokulu, Kocaeli İstiklal Ortaokulu, Konya Meram Telafer Ortaokulu ve Sakarya Cengiz Topel Ortaokulu takımları ile karşılaşacak.