GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Emniyet Müdürü Orhan Kar, Gümüşhane'nin meydana gelen olaylar açısından değerlendirildiğinde 81 il arasında 77'nci sırada yer aldığını söyledi.

Kar, İl Emniyet Müdürlüğü Salonunda düzenlediği basın toplantısında, Gümüşhane'de yılda ortalama 850-900 olayın meydana geldiğini belirtti.

İl merkezinde 2015 yılının ilk 6 aylık döneminde 485 olay meydana geldiğini ifade eden Kar, "Geçen yılın aynı döneminde ise 431 olay yaşandı. Meydana gelen olaylar genellikle kişiye, mal varlığına ve topluma karşı suçlarda yoğunlaşıyor. İlimizde son 3 yıldır kasten adam öldürme olayı yaşanmadı. Gümüşhane meydana gelen olaylar açısından değerlendirildiğinde 81 il arasında 77'nci sırada yer alıyor" dedi.

Kar, trafik açısından bakıldığında en çok radar uygulamasına ilişkin şikayet aldıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İllerdeki radar uygulamasına ilişkin sınırlar, ilgili bakanlık tarafından ilin nüfusuna ve araç sayısına göre belirlenmektedir. Biz de bu doğrultuda uygulamamızı gerçekleştiriyoruz. Gümüşhane'de radar uygulamasını yapabileceğimiz tek yol olan Çevre Yolunda hız sınırı 71.5 kilometre. Burası zaten daha fazla hıza da uygun yol değil. Uygulama sürekli burada yapıldığı için sanki olması gerekenden fazla yapılıyormuş gibi algı oluşuyor. İlimizde gündüz 6, gece ise 4 saat radarla hız denetimi yapılmaktadır." 

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince 26 bin 712 aracın denetlendiğini aktaran Kar, il genelinde meydana gelen 154 trafik kazasında 3 kişinin öldüğünü, 223 kişinin ise yaralandığını kaydetti.

Kar, ilden tescilli araç sayısının 8 bin 843 olduğunu anımsatarak, tescili başka ilde bulunanlarla birlikte araç sayısının 10 bin olduğunu tahmin ettiklerini belirtti.