TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, kuruluşunun 100'üncü yılında 'Asırlık' markasıyla özel üretim zeytinyağını piyasaya sundu. Kuzey Ege'nin 350 yıllık zeytin ağaçlarından toplanan meyveden üretilen Asırlık zeytinyağı, yalnızca bin adet üretildi.
Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda düzenlediği basın toplantısında 100'üncü yıl armağanı olarak piyasaya sundukları ürünün İzmir, İstanbul ve Ankara'da faaliyet gösteren kendi mağazaları ile www.ta-ze.com.tr adresli sanal mağazada satılacağını söyledi. Anadolu'nun zeytin ağacının vatanı olduğunu belirten Cahit Çetin, ölümsüz olan bu ağaçların dünyaya bu topraklardan yayıldığını ifade etti. Ege Bölgesi'nin bereketli topraklarındaki zeytin ağaçlarının, asırlardır insanlığa sağlık ve lezzet sunduğunu anlatan Çetin, "Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği olarak sektörde yine bir ilke imza atarak, öncülük yaparak, tarihin tanığı 350 yıllık ağaçlardan elde ettiğimiz ürünleri ailemize kazandırdık. Padişahların doğumuna ve ölümüne tanık olmuş, Fransız ihtilalini yaşamış, dünya savaşlarına şahitlik etmiş, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet'in kuruluşunu görmüş ve hala dimdik ayakta duran ve bizlere yaşam sunan bu ağaçların ürünlerini tüketiciyle buluşturuyoruz. Bu yağı tüketenler kendilerini ayrıcalıklı hissedecektir. 350 yıla tanıklık etmiş bu ağaçların, bizden sonra da var olacağını ve daha birçok olaya tanıklık edeceğini bilmek, bu yağı tüketenlerde farklı duygular yaratacaktır. Bu ürün geçmişle gelecek arasında bir köprü kuracaktır" diye konuştu.
86 LİRAYA SATIŞA SUNULACAK
Asırlık markalı 700 mililitrelik özel ambalajlı ürünün fiyatının ise 86 lira olarak belirlendiğini dile getiren Çetin, "Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği olarak, bu sezon kuzey Ege'den ağaçların meyvelerini tüketiciye geçmişin öyküsüyle özel bir çalışmayla sunuyoruz. Gelecek yıl bu çalışmaya bir yenisini daha ekleyeceğiz. Güney Ege'den de örnekler sunacağız. Asırlık markasıyla 100 yıl armağanımız olarak tüketiciye ulaştıracağımız bu ürün sınırlı sayıda bin adet üretildi. İzmir, İstanbul ve Ankara'da faaliyet gösteren kendi mağazalarımızda, www.ta-ze.com.tr adresli sanal mağazada ve çok özel satış noktalarında yerini alacak" dedi.

FOTOĞRAFLI