Tut Belediye Başkanı Cemal Avcı, Tut Belediyesi’nin 5 milyon TL. borcu olduğu için hesaplarının da bloke edildiğini açıkladı.
Kısıtlı imkanlara rağmen hizmet yapmanın gayretinde olduklarını belirten Tut Belediye Başkanı Cemal Avcı, bankalar ve kurumlara 3 milyon TL, esnaf ve kişilere ise 2 milyon TL borçlarının olduğunu aktardı.
Cemal Avcı, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:
“Belediyemizin esnafa ve kişilere 2 milyon TL, İller Bankası ve diğer bankalara ise 3 milyon TL olmak üzere toplam 5 milyon TL borcu var. Hesaplarımızda icralardan dolayı bloke konuldu. Bu blokelerden birisi ise, belediye başkanlığına aday olan Ramazan Dinç’in alacağı olan 23 bin TL için koyduğu blokedir. Kentimizi yönetmeye talip bir kişinin belediyenin hesabına bloke koyması kadar hoş olmayan bir şey olabilir mi? Bizimle gelip konuşmadı, yazılı olarak alacağını istemeden avukat aracılığıyla bloke koymuş. Bizden önceki dönemde belediyeye 450 bin TL demir çimento faturası kesmiş ve bunun sadece 23 bin TL’si kalmış. Bu kalan bedeli faiziyle birlikte tahsil etmek için hesabımıza bloke koydurmuş. Biz de konuyla ilgili mahkemeye başvurduk ve Şubatın 21’in de mahkememiz var.”
Ramazan Dinç ise, iddialarla ilgili ile bir yıldan beri parasını alamadığını, sözlü olarak alacağını istediğini ve bu konuda şahitlerinin de olduğunu belirterek, hesaplara konulan blokenin kendi ile alakalı olmadığını, kendinden önce alacağı olan kurum ve kişilerin icrası takibi olduğunu söyledi.