Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Derebucak ilçesinde kurulan istiridye mantarı üretim tesisinde incelemelerde bulundu.

Başkan Özaltun, Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi ve Derebucak Belediyesi işbirliği ile Derebucak ilçesinde kurularak hizmete açılan istiridye mantarı üretim tesisini ziyaret etti. Özaltun’a tesisi gezdiren Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Kısa, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Başkan Kısa, pilot ilçe kararı alınarak kurulan istiridye mantarı üretim tesisinin bölgeye hizmet vermeye başladığını belirterek, “Üretim tesisinin kurulmasında ilçemize destek olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek Beye, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanımız Raşit Turan Beye, daire başkanlığımız yöneticilerine ve çalışanlarına vatandaşlarımız ve ilçemiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, geçmişte Beyşehir’den ayrılarak ilçe olan Derebucak ve Hüyük bölgesinin Beyşehir gibi son dönemde tarımsal noktada geldiği aşamaya dikkat çekti. Bu üç ilçede başta çilek olmak üzere diğer ürünlerin üretiminin ön plana çıktığını ve hamle yaptığına vurgu yapan Başkan Özaltun, “Bölgemizde diğer tarımsal faaliyetlerin gelişimine paralel olarak mantar üretiminin de bu tür üretim tesislerinin kurularak yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar hepimizi fazlasıyla memnun etmektedir. Bu faaliyetler inşallah kısa zamanda bölgemizi tarımsal alanda daha da ileri noktalara getirecektir. Ayrıca, yeni iş kapılarının açılmasıyla yöre halkının istihdamına da önemli katkılar sunacaktır. Bu anlamda, bu tür çalışmaları önemsiyor ve bölgemizde daha da yaygınlaşmasını arzu ettiğimizi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.