TRABZON (AA) - Trabzonspor'un, Gençlerbirliği ile oynadığı maçta sakatlanan Malili oyuncu Yatabare'nin en az 4 hafta sahalardan uzak kalacağı, sakatlığı süren Mehmet Ekici'nin de hafta sonundaki Beşiktaş maçına yetiştirilmeye çalışıldığı bildirildi.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yayımlanan açıklamada, Gençlerbirliği karşılaşmasında rakibiyle girdiği bir pozisyonda aldığı darbe sonucu sakatlanarak oyundan çıkan Mustapha Yatabare'nin sol uyluk adalesinde ikinci derece yırtık tespit edildiği, bu oyuncuya en az 4 haftalık tedavi programı planlandığı belirtildi. 

Gençlerbirliği maçı öncesi sol kasık adale grubunda birinci derece zorlama tanısı konan Mehmet Ekici'nin tedavisi ve özel çalışma programının planlanan şekilde devam ettiği, hafta sonu oynanacak Beşiktaş maçına yetiştirilmeye çalışıldığı kaydedildi.

-Cardozo takımla çalışacak

Üst solunum yolu enfeksiyonu tanısıyla Gençlerbirliği maçı kadrosuna alınmayan ve tedavisi gerçekleştirilen Oscar Cardozo'nun son kontrol ve tetkikleri neticesinde takımla birlikte çalışmalara başlayacağı ifade edildi.

Gençlerbirliği maçında yüzüne aldığı darbe sonucu oyundan çıkan Mustafa Akbaş'ın çekilen röntgeninde, nazal septumunda ve nazal kemiğinde kırık tespit edildiği bildirildi. Futbolcunun, kendisi için özel yapılan maske ile antrenmanlara çıkması planlanırken, oyuncunun ameliyatının ise sezon sonu gerçekleştirileceği öğrenildi. 

Sağ ayak beşinci tarak kemiğinde kemik ödemi teşhisi konan Musa Nizam’ın çekilen kontrol MR'ında söz konusu ödeminin azaldığı, tedavisi ve özel çalışma programının devam ettiği vurgulandı.