PARİS (İHA) – Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Tunus Cumhurbaşkanı Beji Caid Essebsi ile bir araya geldi.
Fransa Cumhurbaşkanı çok nadir olarak resmi ziyaretlerde çıkardığı atlı merasim kıtasıyla Tunuslu meslektaşını İnvalide Meydanı’nda karşıladı. İki lider daha sonra aynı otomobille Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı Elysee’e birlikte geldiler. Saray’da Tunus Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyetin Hollande ile görüşmesi yaklaşık bir saat sürdü. İki ülke arasında ekonomi, kültür ve savunma alanında ikili işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşmaların imzalanmasının ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, iki günlük ziyaret için Fransa’da bulunan Tunus Cumhurbaşkanı Beji Caid Essebsi ile iki dost ülke arasındaki ekonomik ve güvenlik işbirliğini güçlendirmek için ikili bir anlaşma imzaladıklarını söyledi. Hollande, Tunus’ta meydana gelen terör olayları konusunda ve IŞİD ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduklarını da ifade etti. Tunus’ta yatırım yapmış Fransız şirketlerinin bulunduğuna da dikkat çeken Cumhurbaşkanı Hollande iki ülke arasındaki dostluğun yıllardır devam ettiğini belirtti.
Tunus Cumhurbaşkanı, gün içerisinde Fransa Senatosu’nda bulunacağı temasların ardından akşam Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın Elysee Sarayı’nda onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.